Amenajarea casei

#sfaturi practice casa #design interior #sfaturi practice #masuta de cafea

10 secrete pentru a gasi masuta de cafea perfecta

Masuta de cafea este ultima piesa de mobilier care completeaza o sufragerie. De obicei, este aleasa ultima pentru a umple spatiul ramas. Alegerea este una destul de dificila, deoarece exista numeroase modele si stiluri de masute de cafea.

Din lemn, metal, sticla, cu sertare sau simpla, masuta de cafea confera sufrageriei un aspect placut si surprinde atmosfera pe care vrei sa o creezi.


Cum alegi masuta de cafea:


Gandeste-te la spatiul de care dispui. Distanta ideala intre marginea canapelei si marginea masutei de cafea este de 45 de centimetri, suficient de aproape pentru a lua paharul cu bautura sau ceasca de cafea si suficient de departe ca sa iti intinzi picioarele. Cel mai adesea, spatiul acesta este prea mic sau prea mare, astfel ca trebuie sa te gandesti bine la acest aspect. Daca in sufragerie sunt si alte canapele sau fotolii, este indicat sa urmezei aceeasi regula de 45 de centimetri.

Nu incarca sufrageria. Gandeste-te ca sufrageria este o camera de trecere, dar si de petrecere a timpului liber si a relaxarii. Astfel, intre masuta de cafea si biblioteca sau comoda pentru televizor trebuie sa existe un spatiu de 1,5 metri. Daca ai o sufragerie mai mica, spatiul trebuie sa fie de un metru.

Gandeste-te la inaltimea masutei de cafea. Inaltimea masutei de cafea este cheia succesului amenajarii sufrageriei. Astfel, masuta de cafea ideala trebuie sa fie mai joasa cu 5 centimetri decat canapeaua. Daca canapeaua ta este mai mare, alege o masuta de cafea mai inalta. In acest fel, vei putea manevra mai usor paharele si farfuriile, atunci cand organizezi o petrecere la tine in sufragerie.

Echilibreaza stilul de amenajare interioara. Atunci cand alegi masuta de cafea, trebuie sa echilibrezi stilul canapelei cu cel al masutei. Daca ai canapea pufoasa, in culori inchise si bine definite, incearca sa alegi o masuta din sticla cu picioare metalice. Daca canapeaua ta este mai micuta si mai stilizata, alege o masuta de cafea mai solida, din lemn, cu o baza masiva.

Alege o masuta prietenoasa cu copiii. Daca ai copii, trebuie sa stii cont si de acest aspect atunci cand alegi masuta de cafea. Colturile ascutite sunt periculoase pentru cei mici, astfel ca este indicat sa alegi o masuta de cafea rotunda sau cu colturi rotunjite. De asemenea, evita masutele din sticla sau alte materiale care se pot sparge usor.

Fii hotarat atunci cand alegi masuta de cafea. Masutele din sticla sunt mult mai usor de curatat si intretinut. In plus, nu se pateaza daca versi bauturile. De asemenea, si masutele din acrilic sunt o alegere potrivita pentru cei care isi doresc ceva simplu si usor de intretinut.

Incalzeste atmosfera cu masutele din lemn. Lemnul confera locuintei mai multa caldura, insa este un material destul de greu. Este astfel indicat sa alegi masute din lemn usor, pe care sa le instalezi in sufrageriile mari, cu multe ferestre. In camerele mai mici, alege o masuta de cafea mai lunga si mai ingusta, in linii simple, care sa nu incarce vizual sufrageria.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea