Amenajarea casei

#amenajarea camerei #fereastra #amenajari interioare

Zona panoramica de la fereastra: cum sa o amenajezi

Zona panoramica de la fereastra poate fi amenajata ca un punct de atractie al incaperii, realizand aici o zona de relaxare. Aceasta zona poate fi utilizata pentru a lua ceaiul, pentru lectura, conversatie sau pur si simplu pentru relaxare si odihna.
 

De ce sa construiesti o zona panoramica la fereastra


Zona de relaxare de la fereastra este una dintre cele mai atractive amenajari interioare, gratie luminii naturale si eventual privelistii spre natura. Se poate folosi mult alb in combinatie cu orice alta culoare, realizand un spatiu odihnitor, foarte placut vizual.

Te poti uita cum se joaca copiii in curte, poti folosi bancheta, fotoliul sau canapeaua din zona ferestrei pentru a juca diverse jocuri de interior cu cei mici in zilele friguroase, ai posibilitatea de a savura o ceasca de ceai sau cafea si chiar de a dormi. Un astfel de loc este unul dintre cele mai potrivite pentru lectura, crosetat, goblen, carti de joc sau orice alta activitate de placere, care presupune lumina naturala. Iar daca vrei sa ai o dupa-amiaza linistita, pune cateva pernite si o patura pufoasa si priveste pe fereastra pana te fura somnul.

Canapeaua sau fotoliul de la fereastra poate juca cel mai important rol in spatiul unei incaperi, deoarece atrage, de obicei, toate privirile. Poti, asadar, sa transformi acest spatiu in punctul central al camerei. Intr-o locuinta amenajata in stil romantic, o bancheta colorata este una dintre cele mai inspirate alegeri.

Acest spatiu de relaxare adauga un plus de valoare casei tale. Daca zona este construita in partea din fata a casei, ea va adauga un plus de farmec atat fatadei casei, in exterior, cat si camerei, in interior. Zona cu bancuta sub fereastra este o modalitate de amenajare care se potriveste atat in living, cat si in dormitor.
 

Cum construiesti coltul relaxant de la fereastra


Ai nevoie, in primul rand, de o fereastra cel putin de marime medie sau, de preferinta, o fereastra mare. Este important sa beneficiezi de multa lumina naturala. Daca fereastra este cu vedere, cu atat mai bine. Locuintele care se bucura de panorame deosebite ar trebui sa aiba construita o astfel de zona la geam.

Apoi, poti alege o bancheta pe care sa asezi o saltea moale, destul de lata incat sa permita unei persoane sa se intinda complet. Daca spatiul nu permite, se foloseste o bancheta de lungime maxima, pentru a oferi cat mai mult confort. In loc de bancheta, se poate folosi o sofa, o canapea, o bancuta cu perne moi, un taburet lung etc.

Locul este perfect pentru a adauga niste perdele subtiri, cateva perne moi si niste paturi. Se mai pot pune lumanari parfumate asezate pe stative, masute, tabureti sau tavite pentru a avea aproape ceva de baut si de rontait.

Sub spatiul de sub bancheta se pot construi rafturi pentru carti sau sertare astfel incat sa fie transformat in spatiu de depozitare.

Daca vrei sa exploatezi tot spatiul, construieste o biblioteca in stanga si dreapta ferestrei, cu rafturi deschise la culoare, inalte. Uneste rafturile prin bancheta sau comoda, lasand libere ferestrele pentru a avea maximum de lumina naturala.

Sursa foto: designhomeonline.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare