Amenajarea casei

#ferestre #telefon mobil #pipa #curatenie #electronice #alcool medicinal #marker

7 utilizari diverse ale alcoolului medicinal in casa

Alcoolul medicinal este una dintre cele mai eficiente substante pentru curatare sau dezinfectare din gospodarie. Inlocuieste cu succes multe alte produse de curatare, atat in ceea ce priveste rezultatele obtinute, cat si din punct de vedere financiar. Ieftin si eficient, alcoolul medicinal are multe intrebuintari in gospodarie. Iti prezentam cateva dintre utilizarile alcoolului sanitar, produs versatil si bland cu bugetul tau.

1 Scoate petele de pe podele

Cu siguranta ai varsat, macar o data, pe parchetul din dormitor ulei, lac de unghii sau alte solutii care, odata intarite, se curata foarte greu. Alcoolul medicinal poate curata aceste pete, fara prea mult efort din partea ta.

2 Dezinfecteaza instrumentele de gradinarit

Potrivit specialistilor, bolile plantelor pot fi transmise de la una la alta prin intermediul instrumentelor de gradinarit. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample, dezinfecteaza aceste obiecte cu ajutorul alcoolului medicinal.

3 Curata ferestrele

Geamul ferestrelor se curata foarte bine cu ajutorul alcoolului sanitar. Foloseste si o pagina de ziar, in loc de laveta, si ferestrele tale vor straluci. Poti face acelasi lucru si cu oglinzile din casa.

4 Curata telefonul mobil

Telefonul mobil are pe suprafata sa o multime de bacterii care iti pot pune in pericol sanatatea. Pune alcool medicinal pe o discheta demachianta si sterge bine telefonul, dupa care lasa-l sa se usuce. Dupa ce s-a uscat, il poti sterge cu o laveta cu microfibre.

5 Sterge pipa

Este important ca pipa pe care o fumezi sa fie curata, de aceea este bine sa o dezinfectezi cu alcool sanitar.

6 Elimina markerul permanent

Urmele de marker lasate de copilul tau pe gresia din bucatarie sau pe masuta de lucru pot fi sterse foarte usor cu ajutorul alcoolului medicinal. De asemenea, poate curata si urmele de marker de pe haine sau de pe suprafetele din lemn.

7 Curata electronicele

Pune alcool sanitar pe o o bucata de material moale si sterge monitorul si tastatura calculatorului tau sau ecranul televizorului. Pe langa faptul ca dezinfecteaza aceste obiecte si elimina bacteriile, alcoolul medicinal le face sa arate impecabil.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea