Amenajarea casei

#design #camera adolescent #design dormitor #dormitor adolescent

Variante de design pentru dormitorul adolescentului

Dormitorul unui adolescent este un spatiu care spune multe despre personalitatea acelui tanar. Preocuparile si pasiunile lui se pot vedea din ceea ce exista in camera in care doarme.

Iata cateva teme potrivite pentru amenajarea unui dormitor de adolescent:


Dormitor de adolescent cu tematica unei vedete


Multi adolescenti sunt pasionati de anumiti actori, cantareti sau alti artisti. In timp, camera lor devine un amalgam de afise, genti, cataloage, dvd-uri cu imaginea artistilor preferati. Pentru ca dormitorul sa nu arate haotic, exista cateva modalitati de a pastra ordinea, respectand, totodata, tematica vedetei preferate.

Creeaza o zona pentru birou si prinde pe perete, deasupra biroului, un panou de afisaj. In el pot fi prinse cu pioneze fotografii sau afise cu vedeta preferata. Creeaza impreuna cu copilul tau tablouri personalizate cu citate din acea vedeta. Adolescentii obisnuiesc sa stranga in caiete sau pe calculator citate din vedetele preferate, iar acestea pot fi imprimate si inramate.


Dormitor de adolescent cu tematica plajei


Daca tanarul este pasionat de mare si plaja, o tematica marina poate fi perfecta pentru dormitor. Relaxanta, acvatica, insorita, tematica plajei inspira prospetime si tinerete. Alege un fototapet pentru unul dintre peretii dormitorului cu o tema marina. O plaja nisipoasa, o pereche de papuci, un sezlong si undele turcoaz ale marii vor crea un decor deosebit, modern si proaspat.

Intregeste decorul cu o vaza transparenta cu nisip si scoici si tesaturi in alb si albastru. O alta varianta o reprezinta stickerele decorative. Acestea sunt accesorii decorative moderne care pot fi inlocuite oricand si cu ajutorul carora se poate crea un design interesc pentru o camera de adolescent. Exista pe piata stickere sub forma de stele de mare, palmieri etc.


Dormitor casual de adolescent


Adolescentii nu este obligatoriu sa fie pasionati de o anumita tema deoarece unora li se poate parea prea mult sa aiba peste tot obiecte cu imagini care se repeta. Pentru un stil modern, de zi cu zi, dormitorul casual este cel mai potrivit. Poti folosi o paleta clasica de culori, cum este combinatia de bleu, alb si culoarea lemnului natural.

Alege un mobilier din paleta de culori aleasa, intercaland culorile in rafturi, usi sau sertare. Este bine ca atunci cand stabilesti culoarea sa te consulti si cu copilul tau. Adolescentii au pareri ferme despre ceea ce le place si ce nu, astfel incat este important sa ai confirmarea unei culori potrivite. Pune accentul pe functionalitate: locuri de depozitare folosite la maxim, spatiu larg, multa lumina naturala, accesorii pentru birou, intimitate.

Foloseste texturi naturale clasice, nepretentioase, pentru un plus de confort. Alege piese de mobilier usoare, pe role, care se pot muta cu minimum de efort. Construieste rafturi si locuri de pozitare pe pereti, sub pat si oriunde se mai poate astfel incat sa ramana un spatiu generos in mijlocul camerei, pentru ca dormitorul sa nu para aglomerat. Ia in consideratie toate lucrurile care ii sunt necesare unui adolescent, de la haine la valize, DVD-uri, aparate electronice, incaltaminte, carti sau acte.

Sursa foto: zimagz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului