Amenajarea casei

#imobiliare # vanzarea casei # vanzare casa #pregatire a locuintei #cumparatori

Vanzarea casei: trucuri de pregatire a locuintei pentru cumparatori

A venit momentul sa iti vinzi casa, insa pe o piata imobiliara instabila este greu sa te apropii macar de pretul pe care il puteai obtine in urma cu 4-5 ani. Nu dispera insa, pretul corect va bate la usa, trebuie doar ca tu sa depui putin efort pentru a-l atrage. Incearca aceste solutii simple si ieftine, dar cu efecte maxime, pentru a-ti pregati locuinta in vederea vanzarii si a-i da pe spate pe cumparatori.


1. Elibereaza complet spatiul

Inainte sa dai anunturi de vanzare in ziarele si pe site-urile de profil, trebuie sa strangi toate lucrurile in cutii si dulapuri. Arunca lucrurile nefolositoare si hainele pe care nu le mai porti.

Psihologic, o casa in care mai exista obiecte, este perceputa de potentialii cumparatori ca fiind incarcata negativ cu energiile locatarilor anteriori.


2. Poliseaza mobila si parchetul

Trebuie sa redai lemnului din casa ta stralucirea de odinioara. Cumpara o solutie de polisat si aplic-o pe mobila si parchet conform instructiunilor, pana capata luciul atragator.


3. Schimba becurile si corpurile de iluminat

Poate nu este cazul, insa daca becurile tale nu sunt unele ergonomice, ar fi bine sa le schimbi. Vezi ce becuri sunt arse si schimba-le, de asemenea adu o lumina alba in locuinta si schimba lustrele cu aplice si plafoniere moderne pentru tavan. Daca este cald afara, deschide larg draperiile si lasa lumina naturala sa patrunda in casa ta.


4. Curata bucataria

Toata casa trebuie sa fie curata, insa bucataria este o camera etalon, asa ca ai grija ca aici totul sa fie sclipitor. Vezi ce electrocasnice sunt vechi sau stricate si incearca sa le readuci la viata. Daca nu merge strategia, mai bine scapa de ele. Totodata, reconditioneaza hota si corpurile suspendate, oferindu-le o alta culoare.


5. Curata gradina

Pana sa ajunga in casa, potentialul cumparator trece prin gradina. Ai grija sa fie curata, indeparteaza frunzele, elibereaz-o de buruieni, planteaza flori. Unde ai pete negre in gazon, poti acoperi cu mulci, vei reimprospata aspectul gradinii tale.


6. Ai grija la micile reparatii

Casa ta trebuie sa fie in primul rand functionala. Acum este timpul sa te ocupi de micile reparatii pe care le-ai tot amanat. Schimba o yala, inlocuieste un geam, unge balamalele cu vaselina, repara robinetii etc. Aceste mici detalii chiar conteaza in ochii cumparatorilor si pot creste simtitor valoarea imobilului.

Sursa foto: truequalitynow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului