Amenajarea casei

#periuta de dinti #curatenie casa #solutii de curatat #utilizari periuta de dinti

Utilizari practice ale periutei de dinti in casa

Specialistii din medicina dentara recomanda inlocuirea periutei de dinti la fiecare 2-3 luni. Daca te gandesti cum sa lungesti viata periutei tale, printr-o noua intrebuintare, te va bucura sa afli ca exista zeci de metode prin care acest obiect simplu din casa iti poate fi de folos.

Iata in continuare unele dintre utilizarile practice ale periutei de dinti in casa:

1 Obiectele mici sau greu accesibile

Foloseste periuta de dinti pentru a curata locurile greu accesibile sau zonele mici si inguste. O periuta este utila pentru a curata pieptenele, elementele cabinei de dus, tastatura de calculator, zona din jurul robinetelor si cea din jurul arzatoarelor de aragaz, crapaturile dintre placile de gresie, colturile cazii de dus etc.

2 Curata razatoarea

Resturile de mancare ramase in dintii razatoarei pot fi scoase usor cu ajutorul unei perii de dinti, inainte sa fie pusa in masina de spalat. Acelasi lucru il poti face cu storcatorul de lamaie sau cu presa de usturoi.

3 Scoate petele

Uneori, o pata trebuie scoasa cu mare atentie, prin miscari scurte, astfel incat sa nu o intinzi pe suprafata murdarita. O perie cu dinti puternici si o solutie de curatare pot sa fie de ajutor in eliminarea unei astfel de pete.

4 Curata porumbul

Uneori, pe stiuletele de porumb raman intre randurile de boabe fire subtiri si matasoase, dar neplacute atunci cand leguma este consumata. Scoate aceste fire cu ajutorul unei periute de dinti, pentru ca porumbul sa fie bine curatat.

5 Curata fierul de calcat

O periuta de dinti este o unealta potrivita pentru a curata suprafata unui fier de calcat . Este bine sa faci aceasta curatare din cand in cand, pentru o buna intretinere.

6 Aspect antic

Atunci cand vrei sa dai un aspect antichizat unui obiect, o perie de dinti te ajuta sa patrunzi in cele mai mici crapaturi si denivelari.

7 Curata goblenul

Goblenurile au uneori resturi de fire textile care trebuie eliminate de pe suprafata. O perie obisnuita poate sa agate si tesatura, insa o periuta de dinti cu perii moi inlatura delicat resturile nedorite.

8 Curata bijuteriile

Bijuteriile cu modele complexe sunt foarte greu de curatat. Periuta de dinti poate fi folosita impreuna cu o solutie de curatare pentru a freca metalul in locurile greu accesibile.

9 Lipeste

Cand reconditionezi carti vechi, poti lipi noua coperta presand usor cu ajutorul unei periute, astfel incat suprafata sa ramana neteda si fara bule de aer.

10 Cosmetica

O periuta de dinti poate inlocui cu succes o perie speciala pentru vopsirea parului , precum si micul pieptene pentru sprancene.

11 Curata aparatele din baie

Aparatul electric de ras sau de epilat are resturi de fire de par care nu pot fi indepartate usor, din cauza lamelelor. Foloseste o periuta veche pentru a elimina aceste fire.

12 Curata sitele

Sita pe care o aplici in scurgerea cazii sau chiuvetei, precum si filtrul din aparatul de cafea (filtrul de plastic, cu sita) pot fi curatate cu ajutorul unei periute. Portiunile din sita in care raman resturi se curata mai usor presand cu dintii periutei.

Sursa foto: squidoo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului