Amenajarea casei

#cosuri impletite #ratan #cosuri ratan #depozitare casa

Utilizari pentru cosurile din ratan

Cosurile din ratan reprezinta o investitie extraordinara deoarece pot fi folosite intr-o multitudine de feluri. Pot fi folosite pentru depozitare si organizare, pentru fructe si legume, pentru cumparaturi sau pur si simplu pentru decorarea unui colt din casa.
 

Ce este ratanul


Ratanul este o planta asemanatoare vitei-de-vie, care creste in padurile tropicale ale Orientului indepartat. Ratanul poate avea si zeci de metri in lungime si este, de asemenea, una dintre cele mai rezistente esente.

Tulpina de ratan are un miez solid, spre deosebire de tija de bambus, acest lucru facandu-l mult mai durabil si mai greu de rupt. Ratanul nu se destrama si este ideal pentru fabricarea mobilei.

Dupa ce este taiat in sectiuni mai mici, tulpinile sunt presate intr-o forma pentru a rezulta cadrele pentru diferite articole de mobilier. Invelisul exterior al ratanului este folosit de obicei pentru a realiza diferite imbinari pentru mobila.

Cosurile din ratan sunt unele dintre cele mai populare tipuri de cosuri folosite in lumea intreaga, inca din cele mai vechi timpuri. Aceste cosuri au fost folosite chiar de catre vechile civilizatii. Chiar si in zilele noastre, cosurile din ratan sunt foarte populare, chiar daca pe piata au aparut si alte variante de depozitare, din materiale moderne precum metal sau plastic.
 

Calitatile cosurilor din ratan


Cosurile din ratan sunt de calitate foarte buna, sunt usoare ca greutate si foarte rezistente. Sunt concepute sa reziste la uzura prelungita si constanta, nu au nevoie de intretinere, decat de stergerea ocazionala de praf. Pot rezista foarte multi ani.

Cosurile din ratan pot fi folosite in orice mediu si sunt biodegradabile . Pe langa functia lor primara de depozitare, cosurile din ratan sunt folosite si pentru decorarea locuintelor sau gradinilor. Sunt disponibile in numeroase forme, marimi si culori.

Sunt disponibile in majoritatea magazinelor de mobilier si au preturi accesibile, in functie de marimea lor: de la 20 ron pana la 150 ron.
 

Iata cum poti folosi cosurile din ratan


Pentru depozitare si decor. Daca prin locuinta ta sunt tot feluri de lucruri insirate peste tot, cosurile din ratan sunt ideale pentru depozitarea tuturor acestor lucruri. Ratanul este un material rezistent, astfel ca poate suporta greutati destul de mari. In cosurile din ratan poti depozita carti, haine, produse cosmetice, foto si alte obiecte.

In functie de amenajarea locuintei tale, cosurile din ratan pot constitui decoratiuni la moda. In aceste cosuri poti aseza si buchete sau ghivece de flori .

Pentru fructe si legume. Ca orice tip de cos sau cutie, cosurile din ratan sunt ideale pentu cadouri. Le poti umple cu bomboane, flori, fructe sau legume. De asemenea, cosurile de ratan sunt perfecte pentru picnicurile in aer liber.

Pentru organizare. Daca pe biroul tau este dezordine, poti folosi un cos de ratan si vei rezolva problema. Aceste cosuri sunt perfecte pentru organizarea birourilor si spatiilor de lucru, dar si pentru organizarea documentelor.

Pentru plante. Daca esti pasionat de flori, poti folosi cosurile de ratan pe post de ghivece. Aceste cosuri ajuta la aerisirea plantei si pastreaza pamantul moale si umed. In acest scop, este indicat sa alegi cosuri de ratan mici.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea