Amenajarea casei

#detergent #casa #curatenie #sapun

Utilizari neobisnuite ale sapunului

Exista dovezi arheologice potrivit carora s-a demonstrat ca sapunul se folosea inca din 2800 i.Hr. In timpul excavarii ramasitelor Babilonului a fost gasita in vase cilidrice o substanta similara sapunului. Sapunul a fost folosit mai intai pentru spalarea rufelor si pentru curatarea inflamatiilor si a ranilor. Dupa anii 100 d.H. oamenii au inceput sa foloseasca sapunul pentru imbaiere. In afara de ingrijirea personala, iata si ce alte utilizari poate avea sapunul:


1 Desurubeaza becurile blocate


In cazul in care vrei sa schimbi un bec de la o lustra si acesta a ramas intepenit sau, mai rau, s-a spart si nu poti sa-l indepartezi foloseste sapun .

Asigurat-te ca intrerupatorul este inchis si foloseste un sapun solid pentru a unge partea de sus a duliei. Misca putin becul stanga-dreapta si vei observa ca in cateva secunde acesta va ceda si va putea fi desurubat.


2 Alunga insectele de pe plante


In cazul in care plantele tale de interior au fost invadate de insecte sau alti daunatori prepara o solutie formata din 1 parte sapun lichid si 10 parti apa.

Foloseste apoi un pulverizator pentru a sterge partea inferioara a frunzelor cu solutia respectiva. Astfel vei tine la distanta insectele iar plantele nu vor fi afectate in niciun fel.


3 Parfumeaza-ti casa


In loc sa folosesti lumanarele sau betisoare parfumate pentru a-ti parfuma casa aseaza sapunuri ici-colo. Opteaza pentru sapunuri cu uleiuri naturale, de la magazinele de specialitate, ce au un miros foarte persistent.

De asemenea, poti sa folosesti sapunul preferat pentru a-ti parfuma dulapul cu haine.


4 Protejeaza unghiile de noroi


In cazul in care ai de gand sa lucrezi in gradina si vrei sa-ti protejezi manichiura de pamant sau noroi, un sapun solid te va ajuta.

Inainte de a te apuca de sapat pamantul cu mainile zgarie o bucata de sapun cu unghiile pentru a preveni sa se adune noroi sub unghii.

Bucatile de sapun ramase sub unghii se vor topi sub jet de apa astfel ca vor putea fi indepartate mult mai usor decat noroiul.


5 Indeparteaza tapetul


In cazul in care vrei sa indepartezi tapetul de pe perete foloseste o solutie formata din apa calduta si sapun.

Cu ajutorul unui burete intinde solutia de-a lungul tapetului si las-o sa actioneze timp de cateva minute. Sapunul va dizolva lipiciul de pe tapet.


6 Detecteaza scurgeri de gaze


Amesteca sapun cu apa si foloseste o carpa pentru a sterge tevile de gaz.

In caz ca exista vreo scurgere vei observa ca se va forma spuma in zona respectiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului