Amenajarea casei

#halloween #decorarea casei #dovleci #petrecere

Pregateste-te de Halloween! 3 decoruri pentru casa cu dovleci

Toamna reprezinta perioada ideala pentru a te folosi de resursele naturale de care dispui la decorarea casei. Dovlecii din gradina proprie pot fi utilizati atat ca atare, ca decoratiuni de Halloween, dar si in numeroase alte moduri. Iata cateva utilizari creative ale dovlecilor in jurul casei!


1 Dovleac ca suport pentru cuburi de gheata


La o petrecere de Halloween sau la orice party de toamna, te poti folosi de un dovleac pentru a crea un suport creativ de cuburi de gheata. Iti va fi necesar un dovleac mai mult lat decat inalt, suficient de mare pentru ca, dupa ce ii vei scobi interiorul, sa poata adaposti o mica galetusa cu cuburi de gheata.

Incepe prin a taia jumatatea superioara a dovleacului si a-i curata interiorul. Dupa ce ai scos tot continutul, adauga in interior o galeata de mici dimensiuni (recipientul nu trebuie sa se mai vada, odata introdus in dovleac) in care, apoi, vei pune cuburile de gheata pentru bauturile petrecerii tale.

Confectioneaza cate recipiente creative de acest tip iti doresti, pentru a face fata cererii de cuburi de gheata de la petrecerea ta!


2 Dovleac ca suport pentru sosiera


Pornind de la aceeasi idee ca aceea prezentata anterior, transforma un dovleac mare si parfumat intr-un suport pentru sosiera. Respecta pasii de mai sus, dupa care introdu in interiorul dovlecilor curatati cate un vas cu sosurile pregatite pentru petrecere: salsa, guacamole, mujdei etc.

Acelasi concept sta si la baza confectionarii unui suport pentru bomboane, saleuri si alte produse comestibile pentru petrecerile de toamna. De asemenea, dovleacul poate deveni un suport creativ pentru ghivecele de flori din casa, de pe terasa ori chiar de pe suprafata gradinii.


3 Dovleac ca suport pentru hrana pasarilor


Gradina ta poate adaposti hrana din belsug pentru pasari si pe durata toamnei, dar si sezonul rece. Cat timp dispui de dovleci la discretie, ii poti folosi pentru a confectiona suporturi destinate semintelor pentru pasari.

Vei avea nevoie de un dovleac de dimensiuni medii, caruia sa ii indepartezi jumatatea superioara. Curata-i interiorul, dupa care, folosindu-te de un cutit, realizeaza 4 gauri in partea inferioara a dovleacului. Primele doua gauri ar trebui sa se afle la o distanta de circa 5 cm una de cealalta si la o distanta de asemenea de circa 5 cm de marginea superioara a dovleacului. Urmatoarele doua ar trebui sa fie facute mai jos, la o distanta de aproximativ 7-8 cm de marginea dovleacului.

Gaurile trebuie dispuse in asa fel incat sa poti trece doua betigase prin ele, formand un +. Betisoarele ar trebui sa fie suficient de lungi, astfel incat capetele lor sa iasa cativa centimetri in exteriorul dolveacului. Capetele expuse vor servi drept suporturi pentru pasarile care vor veni sa ciuguleasca seminte din dovleac.

Asaza dovleacul pe un suport sau prinde de betisoare fire de sarma pentru a suspenda dovleacul de creanga unui copac, spre exemplu. La final, nu iti mai ramane decat sa adaugi in interiorul dovleacului semintele pentru pasari.

Foto: themotherhuddle.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului