Amenajarea casei

#casa #usa #amenajare casa #usi #usi pliante # usa plianta

Usile pliante, ideale pentru orice spatiu din casa

Usile pliante sau usile acordeon reprezinta solutia perfecta pentru orice spatiu din casa, fie ca vorbim despre un perete exterior din sticla, fie ca vorbim despre trecerea dintr-o camera in alta. In prezent, exista o gama variata de modele de usi pliante, adaptate in asa fel incat sa satisfaca pana si cele mai pretentioase gusturi.


Usi pliante pentru intrarea in casa

In ultimii ani, intrarea in casele nou construite a suferit modificari majore, astfel ca multi proprietari nu mai opteaza pentru usi metalice inchise la culoare si opace, ci pentru usi largi din termopan, cu geam transparent. Insa, pentru a avea o intrare spatioasa in casa, este nevoie si de o usa pe masura.



Usile pliante sunt potrivite pentru o astfel de intrare, intrucat prin sistemul de care dispun iti permit sa deschizi usa fie atat cat sa poti intra in casa, fie sa o strangi ca pe un acordeon pentru a putea muta mobila, de exemplu.



Usile pliante au un design destul de simplu, dar sunt elegante si pot fi integrate cu usurinta in stilul oricarei case.


Usi pliante pentru sifonier

Sifonierele cu usi obisnuite te obliga sa faci risipa de spatiu in dormitor sau in dressing, deoarece usile se deschid in afara si nu de putine ori sunt late si zgomotoase. Solutii pentru aceasta problema exista, cea mai buna dintre ele fiind usa plianta.

Daca ai un sifonier cu usa plianta, o poti deschide cu usurinta si poti vedea tot spatiul de depozitare a hainelor. In plus, sistemul de amortizare cu care este prevazuta usa plianta anuleaza zgomotul si scartaitul.

Usa plianta este, de fapt, o imbunatatire adusa usii culisante. Aceasta din urma ti-ar fi permis sa impingi usa pe o sina si sa deschizi sifonierul, insa daca acesta este compartimentat in doua corpuri, unul dintre ele ar fi ramas acoperit de usa.


Usi pliante pentru separarea camerelor

Usile pliante iti ofera posibilitatea sa ai o intrare mai larga dintr-o camera in alta, fara sa fie nevoie de spatiu suplimentar pentru deschiderea lor. De acum, nu vei mai ascunde planta dupa usa si nici nu vei mai avea probleme sa muti un corp de mobilier dintr-o camera in alta.



Sursa foto: interior-design-decor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea