Amenajarea casei

#electrice #electrocasnice #reparatii #aparate

Unde reparam electronicele si electrocasnicele iesite din garantie

Daca ai un aparat electric sau electrocasnic care s-a defectat dar nu este in termenul de garantie, nu renunta la el. Exista numeroase service-uri care se ocupa de repararea diverselor la care poti apela. Unele dintre aceste service-uri se deplaseaza gratuit pana la tine acasa pentru a-ti repara masina de spalat sau alte obiecte voluminoase si greu de ridicat, iar altele ofera chiar posibilitatea de a negocia pretul final al lucrarii.


1 Unde gasesti aceste service-uri


Majoritatea firmelor care se ocupa de repararea electrocasnicelor au site-uri de prezentare pe Internet. Astfel, la o simpla cautare pe Internet vei gasi paginile de prezentare si contactele a zeci de astfel de firme. In ceea ce priveste service-urile de electrocasnice care nu au pagina web, poti sa gasesti adresa si datele de contact ale lor in cartile de telefon, in ziare sau pe Internet.


2 Ce obiecte poti repara la service-uri


Unele dintre aceste firme sunt specializate numai pe anumite obiecte electrocasnice cum ar fi masinile de spalat vase sau rufe. Altele, in schimb, repara toate categoriile de electronice si electrocasnice: camere foto si video, monitoare LCD/Plasma/CRT, calculatoare, boxe, aparate GPS, aspiratoare de praf, cuptoare cu microunde, roboti de bucatarie, expresoare de cafea si chiar masini de tuns iarba.


3 Ce servicii ofera o firma de reparatii


Am contactat mai multe firme de reparatii electronice si electrocasnice pentru a vedea ce fel de servicii ofera, pentru a-si atrage clientii.

Astfel, am aflat ca Service Electronice Impex SRL poate realiza evaluarea rapida a defectului si a eventualelor costuri, atasand imagini sau inregistrari video ale aparatului defect la un e-mail trimis firmei. De asemenea, serviciul de verificare a aparatului electrocasnic si deplasare la domiciliul clientului sunt gratuite.

Firma ITLand Grup S.R.L. percepe o taxa pentru defectiunilor produselor iesite din garantie. Aceasta taxa este insa scazuta din valoarea totala a reparatiei, in cazul in care clientul opteaza pentru ca respectivul obiect sau electrocasnic sa fie reparat de firma.

Reprezentantii SC Frigo-Mat SRL, societate ce are sediul central in Miercurea Ciuc si un punct de lucru in Capitala, se deplaseaza si la clientii din afara acestor doua orase, in schimbul unei taxe de 0.1 Euro / km.

In cazul firmei de reparatii conduse de PFA Cristea Marius, deplasarea si constatarea se platesc cu 20 RON numai in cazul in care aparatul de uz casnic este ireparabil. In alte situatii, aceste servicii nu sunt taxate suplimentar.


4 Preturi practicate


Preturile parcticate de service-urile de electonice si electrocasnice variaza in functie de complexitatea lucrarii si cat costa eventualele piese care trebuie inlocuite.


Categorii


Tarifele de manopera sunt impartite, de regula, in trei categorii.

O prima categorie include reparatiile minore fara a fi nevoie ca aparatul sa fie , cum ar fi - schimb de becuri , accesorii , intretinere etc , pentru care se percepe o taxa de manopera de circa 40-50 RON.

A doua categorie cuprinde interventiile uzuale - schimb de placa electronica , inlocuirea unei rezistente de inclazire la masinile de spalat, reincarcarea sistemului frigorific cu agent de frigorific la aparatele frigorifice, reparatiile uzuale - servicii care costa aproximativ 60-80 RON.

A treia categorie cuprinde interventia majora, complexa ce necesita dezmembrarea totala a unui aparat electrocasnic - schimb de rulmenti la masinile de spalat rufe , inlocuirea motor sau compresor la frigider, inlocuirea unui tambur la o masina de splat rufe, pentru care se percepe o taxa de manopera de 80-100 RON.


Exemple concrete


Daca vrei sa repari un televizor normal, cu tub 50 hz, vei plati intre 90 - 130 RON, iar pentru unul tub de 100 hz vei plati 170 - 230 RON. Pentru repararea unui televizor LCD vei plati intre 170- 350 RON iar pentru unul tip plasma 300- 750 RON.

Pentru repararea unui aparat de aer conditionat (doar partea electronica, fara incarcare cu freon ) vei plati intre 170 - 240 RON iar pentru un cuptor cu microunde intre 80 – 100 RON.

Daca vrei sa repari o masina de spalat rufe sau vase, preturile practicate la ora actuala de service-uri depind de piesele care trebuie schimbate. Astfel, pentru inlocuirea pompei de evacuare vei plati 90-130 RON, pentru schimbarea condensatorului vei plati 40-70 RON. De asemenea, pentru schimbarea garniturii la hublou vei plati 70-150 RON iar o inlocuire de placa electronica costa 120-300 RON.

Daca vrei sa stii de ce nu mai functioneaza un anumit obiect electric sau electrocasnic si ce piesa trebuia schimbata, poti apela la un service numai pentru acest lucru. Ulterior, daca te pricepi putin, poti schimba singur piesa care nu mai functioneaza normal si nu mai platesti manopera.

In ceea ce priveste tariful pentru diagnoza defectiunilor produselor iesite din garantie, sunt practicate urmatoarele preturi: placa de par / ondulator – circa 20 RON, pentru DVD Player sau robot de bucatarie – 30 RON si pentru scanner, camera foto digitala , consola Play Station 40-50 RON.

Sursa foto: www.warrenelectronics.ie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare