Amenajarea casei

#electrocasnice #bucatarie #frigider

Unde plasezi frigiderul in bucatarie

Frigiderul este unul dintre cele mai importante si mai mari elemente dintr-o bucatarie . Amplasarea acestuia trebuie facuta in mod corect, tinand cont de mediul din jurul aparatului.

1 Aseaza frigiderul direct pe podea
 

Evita sa asezi frigiderul pe covor, linoleu, mocheta sau alta invelitoare de pe podea. Caldura aparatului ar putea sa decoloreze covorul, iar greutatea frigiderului este oricum una foarte mare si va lasa urme adanci.
 

2 Evita zonele umede
 

Frigiderul nu trebuie amplasat intr-o zona umeda, deoarece ar putea sa rugineasca si, in plus, exista pericolul unor accidente din cauza curentului electric.
 

3 Aseaza frigiderul departe de caldura
 

Frigiderul nu poate fi amplasat in apropierea unei surse de caldura (aragaz, cuptor, calorifer etc) deoarece temperaturile ridicate pot sa deterioreze functia de racire sau inghetare a aparatului. De asemenea, s-ar putea sa creasca pretul electricitatii folosite.

De asemenea, frigiderul nu trebuie amplasat intr-o zona a bucatariei care se afla in bataia soarelui.
 

4 Pastreaza o distanta fata de celelalte lucruri din bucatarie
 

Frigiderul trebuie pozitionat astfel incat sa existe un spatiu cel putin de 5 cm intre frigider si obiectele din stanga si, respectiv, dreapta lui, pentru a asigura o buna ventilatie . In ceea ce priveste partea de sus a frigiderului, aici este nevoie de o distanta de cel putin 30 de cm. Tocmai de aceea, este nerecomandat ca mobila de bucatarie sa fie suspendata deasupra frigiderului, daca nu se respecta distanta corecta. Aceste distante se impun pentru ca aparatul sa nu consume foarte mult curent electric si pentru a evita supraincalzirea acestuia.

Din acelasi motiv, pe frigider, pe partea sa de sus, nu se pune niciun fel de invelitoare.
 

5 Asigura-te ca ai o priza in apropiere
 

Nu se recomanda folosirea unui prelungitor pentru a pune in functiune frigiderul. Acesta ar trebui pozitionat in bucatarie astfel incat cordonul de alimentare sa ajunga la o priza potrivita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului