Amenajarea casei

#colt #stativ #marime #cada #cabina de dus #asezare #incastrabila

Stii sa alegi modelul perfect de cada pentru baia ta?

Reamenajarile pentru baia ta nu pot exclude un aspect extrem de important pentru rezultatul final dorit: modelul de cada perfect pentru dimensiunea, designul si formatul incaperii. Nu te baza exclusiv pe variantele care iti plac din punct de vedere estetic, intrucat ai putea rata sansa specularii la maximum a farmecului pe care baia ta il poate avea cu ajutorul unei cazi speciale.

Chiar daca faimoasele cabine de dus cu diverse functii de vibromasaj au umplut aproape toate baile moderne ale lumii, nimic nu se compara cu extazul unei relaxari in cada plina cu apa si spuma parfumata. Unde mai pui ca modelul de cada pe care il alegi poate adauga un plus de stil si eleganta incaperii, atragand invidia tuturor vizitatorilor? Iata cateva ponturi utile in acest sens!

Cada cu picioare

Tendintele anului 2013 pastreaza popularitatea stilului retro in amenajarile interioare, inclusiv in baie. Daca te atrage ideea unui decor vintage, cu gresie si faianta in tonuri maronii si aurii sau obiecte sanitare in acelasi model, cada cu picioare este singura ta optiune: orice alt model de cada sau un dus-cabina ar face o nota discordanta de proportii!

Pe de alta parte, daca spatiul din baia ta este unul generos si ai ales un stil de design modern, minimalist, o cada cu picioare din cupru, marmura sau piatra poate sa se integreze perfect in peisaj. De asemenea, cada cu picioare arata excelent si in baile spatioase, cu ferestre mari!



Sursa foto: sahomeowner.co.za

Cada de colt

Chiar daca multi considera, in mod eronat, cada de colt ca o solutie pentru baile mici, in realitate ea este mai mare decat una dreptunghiulara. Pe de alta parte, este excelenta pentru dormitoarele matrimoniale, intrucat poate gazdui usor doua persoane in acelasi timp si se poate incadra in aproape orice format de incapere.



Sursa foto: funkites.com

Cada-stativ

Acest model de cada este o optiune excelenta, cand iti doresti o baie neconventionala, in care cada sa fie amplasata in mijloc. In plus, ea iti ofera libertatea sa o asezi oriunde, deoarece nu are nevoie sa fie fixata pe un perete.



Sursa foto: besthomedesigns.org

Cada incastrabila

Solutia cea mai buna pentru baile mai putin incapatoare, unde este necesara economia de spatiu, este cada incastrabila la perete sau pe colt. Ea poate fi introdusa partial intr-un blat, intr-o portiune din perete etc. Partea ramasa in exterior poate fi decorata in acord cu designul restului baii, astfel incat sa se obtina un decor coerent si armonios.




Sursa foto: houseinteriordecoration2013

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea