Amenajarea casei

#curatenie casa #curatenie #personalitate #stil curatenie

Tu stii care este stilul tau de a face curatenie?

Trasaturile tale de personalitate se reflecta perfect in stilul tau de a face curatenie, oferindu-ti o alta eticheta care te reprezinta in aria casnica. Esti genul care indeasa toate lucrurile in debara inainte sa vina musafirii sau te ocupi de menaj imediat ce observi pana si cea mai mica urma de dezordine?

Faimoasa publicatie Wall Street Journal a publicat un articol despre diferitele stiluri de a face curatenie, care tradeaza personalitatea celui care le adopta. Mai jos ai cateva optiuni, in care te-ai putea regasi si tu!


Magicianul

Te caracterizeaza stilul magicianului de a face curatenie, daca te pricepi de minune sa faci ordine deplina cu cateva minute inainte sa vina musafirii. Problema este ca ascunzi gunoiul sub covor, indesi toate lucrurile imprastiate prin dulapuri si "camuflezi" orice urma de dezordine, toate acestea devenind o mare problema ulterior.


Superficialul

Persoana caracterizata de acest stil gospodaresc se straduieste in permanenta sa mentina curatenia, insa o face superficial. Aspira covorul in fiecare seara, insa uita sa curete praful de sub mobila.


Tipicarul

Aceasta persoana face curatenie doar intr-o singura zi a saptamanii, stabilita de el. In plus, are aceeasi ordine de indeplinire a sarcinilor, functionand ca un robotel programat.


Spontanul

Acest stil de a face curatenie presupune o interventie spontana asupra murdariei, imediat ce este sesizata. Vorbesti la telefon si stergi oglinda, sesizezi gresia murdara si o "ataci" fara preaviz cu buretele abraziv etc.


Delasatorul

Aceasta persoana amana la nesfarsit curatenia, considerand ca mereu are ceva mai bun de facut decat menajul. "Lasa pe maine ce poti face azi, poate nu va mai fi nevoie", este deviza delasatorului.


Improvizatorul

In cazul improvizatorului, programul zilnic este atat de incarcat, incat trebuie sa se "strecoare" printre alte lucruri programate, pentru a face curatenie. In general, menajul se petrece la ore tarzii din noapte.


Perfectionistul

Aceasta persoana nu se poate relaxa, pentru ca gaseste mereu ceva ce trebuie sa fie curatat. Obisnuieste sa rascoleasca adanc si sa lustruiasca lucruri care nu au vazut ani buni lumina zilei.


Distrasul

Distrasul incepe sa faca curatenie, apoi isi lasa atentia distrasa de altceva si revine la treburile domestice dupa cateva ore. Curatenia dureaza o zi intreaga in cazul lui.


Indiferentul

Acesta alege pur si simplu sa nu se ocupe de curatenie. Asteapta sa intervina altcineva si riposteaza dur cand este rugat sa se ocupe de menaj.

Sursa foto: cureendometriosis.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului