Amenajarea casei

#feng shui casa #amenajarea casa #energii Feng Shui

"Trucuri” Feng Shui care iti aduc armonie in casa

Starile de agitatie, nervozitate sau oboseala inexplicabile si care dureaza de mult timp pot fi cauzate de dezechilibru de natura energetica in locuinta noastra. In acest caz, se impune o amenajare corecta din punct de vedere feng shui a spatiului in care locuim si dormim.

In opinia Georgianei Vasuian, expert in Feng Shui, intreg spatiul este inconjurat de energii, iar in functie de polaritatea sau intensitatea acestora, sunt influentati mai subtil sau mai direct factorii ce tin de bunastare sau, dimpotriva, de obstacole, boli sau chiar infidelitati. 

“Gandirea si actiunile noastre sunt guvernate de energiile din casa in care locuim. In feng shui stau la baza doua lucruri extrem de importante: armonia umana si prosperitatea. Eficienta noastra creste semnificativ atunci cand dormim si lucram cu energii pozitive si vom beneficia in timp de armonie in cadrul familiei si de prosperitate”, explica expertul in Feng Shui, Georgiana Vasuian. Iata trei indicatori Fenq Shui care vor aduce echilibrul in casa ta

1. Mediul inconjurator si locatarii

“Mediul din jurul locuintei are un rol deosebit de important in influentarea destinului nostru. Fiecare forma naturala sau artificiala genereaza anumite frecvente de energie care influenteaza anumite segmente ale vietii, precum cariera, dragostea sau relatiile de prietenie. Atunci cand avem amenajat frumos gradina sau scoatem capul pe geam si vedem un peisaj frumos de munte, ne incarcam de energii pozitive. Chiar simpla prezenta a unui  copac plantat in fata usii de la intrare reprezinta o formatiune care genereaza energie negativa (Sha Qi, energie nebenefica) si aceasta va afecta doar locatarii din acea locuinta  pe termen lung.

2. Cladirea

Cladirea este un al doilea factor important intr-o analiza feng shui. Aspectele importante sunt orientarea cladirii, locatia usii principale si forma cladirii. ”Orientarea cladirii se analizeaza in functie de locatari si de anii de nastere ai acestora, insa forma spatiului trebuie sa fie echilibrata si armonioasa. Spatiul nostru nu trebuie sa fie nici prea mare, nici prea mic, nu trebuie sa aiba forme ciudate sau forme foarte ascutite. Se recomanda sa aiba o zona luminoasa, astfel incat qi-ul (energia vietii) sa se poata acumula. De asemenea, se recomanda sa nu aiba holuri stramte si intunecate pentru ca accelereaza fluxul qi-ului si il transforma in sageti otravite, care ne pot afecta relatia de cuplu si atmosfera generala a celor dragi noua”, declara expertul in Feng Shui.

3. Timpul

Timpul este un alt factor extrem de important in analiza feng shui a unei locuinte. “Trebuie sa stim ca qi-ul se afla intr-o continua miscare, directia lui schimbandu-se in timp. Fluctuatiile qi-ului sunt in cicluri de 20, 60 si 180 de ani si cunoasterea stelelor zburatoare ne pot ajuta in adaptarea formulelor aplicate in functie de efectul pe care ni-l dorim. intrucat fortele naturii sunt asociate cu timpul si spatiul, este nevoie ca directiile lor sa fie masurate cu o foarte mare precizie, pentru a determina influenta acestora”, explica expertul in Feng Shui, Georgiana Vasuian.

Cateva caracteristici ale Qi-ului:

  • • Qi-ul tinde sa se colecteze in spatiile deschise si permisive, spatiul din fata usii trebuie sa fie fara inghesuiala si luminos, fara prea multi copaci pentru a se colecta Sheng Qi (energie benefica).
  • • Qi-ul tinde sa fie strans si sa prinda viteza in spatiile foarte stramte si de aceea holurile e bine sa fie scurte, iar daca sunt lungi atunci sa fie largi pentru a permite qi-ului sa se miste.
  • • intr-o casa cu etaj qi-ul este intodeauna mai calm si mai pasiv decat qi-ul de la parter. De aceea este bine ca dormitoarele si locurile de studiu sa se afle la etaj pentru ca la parter qi-ul este mai activ decat la etaj.
  • • Qi-ul stagneaza in incaperi neaerisite, asa ca aerisiti frecvent camerele pentru a patrunde aerul curat.

Sursa foto: thespruce.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare