Amenajarea casei

#piatraonline.ro #pardoseala baie #baie de lux

Top 5 pardoseli pentru o baie de lux

Placile ceramice, bambusul, pluta sau vinilinul sunt cateva dintre materialele pe care le poti folosi pentru a pava baia locuintei tale. Insa nimic nu este mai rezistent la umezeala din aceasta incapere decat piatra naturala. Iata cateva tipuri de pardoseala perfecte pentru baie:

Placi travertin

Travertinul este o piatra naturala foarte rezistenta la apa pentru ca, sa nu uitam, este vorba despre o roca formata chiar pe fundul apelor. In plus, aspectul ei poros, usor neregulat, o face foarte interesanta. Daca ti se pare ca te-ai putea simti inconfortabil calcand in baie pe o astfel de piatra trebuie sa stii ca nu e deloc mai rece decat celebrele placi de gresie cu care ne-am obisnuit sa imbracam baia. Ca sa scapi de aceasta grija, poti monta o instalatie de incalzire a pardoselii.

Travertinul poate fi montat si fara rosturi, insa, intrucat poate fi o operatiune destul de dificila, este recomandat sa ceri ajutorul unui specialist.

Calculeaza bine suprafata baii inainte de a comanda materialul. Un metru patrat de travertin clasic antichizat costa 98 de lei si il poti gasi in magazinele Rock Star Construct.

Mozaic

O alta varianta de pardoseala este mozaicul din travertin. Placile mici, de 4,8 centimetri x 4,8 centimetri, sunt usor de montat, iar aspectul lor neuniform da baii o infatisare foarte naturala. Un metru patrat de Mozaic Travertin Classic costa 141 de lei fara TVA si poate fi comandat si online, pe www.piatraonline.ro.

Ardezie neagra

Pentru un aspect nonconformist si elegant al baii poti opta pentru ardezia neagra. Vei realiza un contrast interesant daca montezi mobilier si accesorii de baie albe.

Ardezia neagra se numara printre preferatele arhitectilor, asadar, ai garantia unei alegeri inspirate si foarte moderne. Un metru patrat de ardezie neagra Rock Star Construct costa 75 de lei fara TVA.

Ardezie colorata

Iar daca negrul pur nu iti este pe plac, alege varianta "indulcita", aceea a ardeziei colorate. Nuantele merg de la gri inchis, roscat, auriu pana la albastru-verzui, asadar jocul de culori, neregulat si foarte natural, va fi o adevarata placere pentru ochi. Ardezia Sun Set costa 105 lei metrul patrat in magazinele Rock Star Construct.

Marmura

Pentru o baie in stil victorian, in schimb, alege marmura. O poti combina foarte bine cu lemn sau cu sticla, dar si cu accesorii aurii, pentru un aspect luxos, cu totul iesit din comun. Gama de modele si de culori este extrem de vasta, asa ca ai de unde alege!

Sursa foto: archdeco.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului