Amenajarea casei

#amenajare casa #tendinte 2011 #amenajare moderna #tendinte amenajare

Tendinte actuale in amenajarea casei

Cu totii stim ca moda se schimba de la un sezon la altul insa este si ciclica astfel ca foarte multe obiecte care au decazut un timp revin in forta. De altfel, este foarte bine sa mai inlocuiesti cate o piesa de mobilier din cand in cand si sa schimbi decorul casei pentru ca, odata cu el, se va schimba intreaga atmosfera iar acest lucru iti va face bine pentru psihic. Iata care sunt tendintele generale care au acaparat piata decoratiunilor:



1 Mobilier minimalist


Tendinta de reducere a mobilierului din case se manifesta deja de cativa ani. Designerii merg pe ideea de spatialitate si lumina cat mai multa astfel ca elibereaza cat mai multe zone din casa de prezenta mobilelor.

Mobilierul masiv, greori, cu aer antic este inlocuit cu unul usor, modular, de mici dimensiuni, in culori naturale , cat mai deschise. Mobila multifunctionala este de asemenea foarte utilizata in ultimii ani.


2 Materiale eco


Totodata, in ultimii ani au revenit in trend materialele naturale, lemnul, mobilele din ratan si bambus , impletituri din zambila de apa si alte fibre naturale.

Obiectele din piatra sau decoratiunile care contin pietre sunt si ele des folosite in amenajare. Designerii urmaresc astfel sa aduca spatiul exterior, al naturii, in interiorul caselor, sa creeze un fel de comuniune exterior-interior.

Decoratiunile din ceramica, fibre naturale, lemn, carton, lucrarile de arta din piatra sau lemn, cu aspect nefinisat sunt adesea folosite.

In ceea ce priveste materialele textile, tesaturile moi, inul si lana au revenit in tendinte.De asemenea, broderiile, cusaturile sunt in tendinta doar ca trebuie integrate cat mai bine in decorul modern.


3 Culori calde


Culorile principale pentru decorarea caselor sunt cele neutre. De asemenea, culorile naturale, in special cele din jurul asemanatoare pietrelor si pamantului, sunt foarte utilizate.

Verdele este de asemena o culoarea predominanta, amintind de natura dar si galbenul-pal, care are un efect revigorant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea