Amenajarea casei

#decoratiuni #casa #amenajarea casei #stil

Stilul modern

Stilul modern are multe trasaturi spefice si altor stiluri de amenajare contemporane, ca cel minimalist sau scandinav. Este caracterizat de functionalitate, simplitate dar si rafinament. Acest stil se mai numeste si „stilul contemporan”, pentru ca a inglobat numai caracteristicile de design specifice sfarsitului de secol XX.


1
Culori


Stilul modern
este caracterizat de culori neutre , nuantele cele mai utilizate fiind cele de alb si negru. De asemenea, se mai folosesc diverse nuante de maro, crem, bej, gri.

Pentru accente si decoratiuni designerii moderni utilizeaza culori mai vii insa niciodata nuante contrastante, nepotrivite. De exemplu, daca peretii camerei au fost vopsiti in alb, ei sunt decorati ulterior cu tablouri abstracte, in nuante vii. Daca in schimb peretii au fost vopsiti in culori mai puternice, restul decoratiunilor au nuante neutre.

Pentru a evita monotonia si a focaliza atentia asupra unor elemente decorative , designerii contemporani amplaseaza strategic diverse obiecte de mobilier (fotolii, scaune, masute, canapele) in culori puternice.


2 Mobilier


Piesele de mobilier sunt foarte simple, fara incarcaturi decorative, de culori deschise sau foarte inchise si sunt realizate din lemn in combinatie cu metal sau sticla. Din acest punct de vedere, stilul modern seamana perfect cu cel minimalist. Se merge pe ideea crearii unui spatiu cat mai aerisit si luminos.

Mobila masiva si sofisticata este inlocuita cu una cu dimensiuni cat mai reduse si functionala. Dulapurile si mesele au diverse spatii de depozitare si separare a obiectelor. Canapelele si taburelele au picioarele expuse iar paturile sunt de regula joase si acoperite de cuverturi simple, fara franjuri sau . In ciuda aparentei de sobrietate, liniile stilului contemporan sunt calde, cu forme rotunjite.


3 Pardoseala


Podeaua, de deschisa sau foarte inchisa, este realizata de regula din sau pal melaminat. Sunt preferate carpetele si covorasele mici, simple, realizate din materiale de calitate, eventual din lana. Sunt evitate in totalitate covoarele incarcate cu motive geometrice sau floarale. Eventualele covorase sunt folosite in special in perioadele reci.


4 Decoratiuni


Designerii moderni prefera decoratiunile din metal, sticla, piatra si lemn, ce au dimensiuni mari. Acestia se lasa condusi de principiul „putin inseamna mai mult” astfel ca prefera sa foloseasca foarte putine dar de efect. Stilul contemporan mizeaza in primul rand pe elemente-cheie pozitionate strategic, pe individualitate si imaginatie.

Camerele sunt infrumusetate adesea prin aranjamente florale asezate in vase decorative simple, eventual cu forme ciudate sau prin ghivece cu arbusti, bambus, palmieri si cu aspect mai deosebit, care dau un aer vesel incaperii.


Tablourile sunt asezate de regula asimetric, incercandu-se anularea unor clisee decorative. De asemenea, sunt utilizate si diverse tablouri asezate in grup astfel incat sa para ca realizeaza impreuna un tot unitar, o opera de arta de sine statatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea