Amenajarea casei

#casa de vacanta #amenajari interioare #stilul tropical

Stilul tropical pentru casa de vacanta de la mare

Stilul tropical poate constitui o solutie potrivita de amenajare a unei case de vacanta aflate pe litoral. Relaxant si natural, stilul tropical te face sa te simti pe alt continent si te invita sa savurezi fiecare moment al vacantei tale.
 

Stilul tropical, inspiratia naturii


Stilul tropical este strans legat de natura si de elementele naturale: soare, vant, mare, nisip, lemn, pietre, iarba etc. Principalele materiale folosite sunt ratan, bambus, lemn de abaca, toate cu provenienta tropicala. Paleta de culori din stilul tropical se bazeaza pe elementele naturale. Albastrul marii si oceanului, auriul nisipului si verdele luxuriant al padurii tropicale sunt des intalnite in acest stil de amenajare.

Nuantele pamantii sunt foarte des intalnite, mai ales in varianta sobra de amenajare in stil tropical. In acest caz, albul se combina cu maroul si cremul pentru a obtine un look curat, relaxant si simplu.

Stilul tropical contine elemente de design specifice teritoriilor ocupate de coloniile englezesti, elemente preluate din Bali, Pacificul de Sud, Caraibe. Diferentele dintre aceste stiluri sunt subtile, de nuanta. De exemplu, in stilul tropical cu influenta britanica sunt preferate nuantele de alb si culorile neutre. Pe langa albastru, verde, galben si maro, in stilul tropical se pot folosi culori calde, precum rozul, pentru a vitaliza spatiul.
 

Cum amenajezi in stil tropical


O incapere amenajata in stil tropical are, in general, un tavan de lemn sau, cel putin, grinzi sau elemente de lemn. Unul dintre accesoriile reprezentative este ventilatorul de lemn pentru tavan.

Plantele sunt prezente peste tot in stilul tropical si in toate formele. Obiectele textile precum pernele sau cuverturile au imprimeuri cu plante exotice, in special imprimeuri cu palmieri. Plantele constituie si un element natural in casa, asezate in ghivece mari, direct pe pardoseala.

O incapere amenajata in stil tropical are un fundal neutru, odihnitor. Peretii sunt deschisi la culoare, neutri, pentru a scoate in evidenta niste perne multicolore, un tablou cu o floare mare, exotica, un felinar din lemn si sticla colorata etc.

Spatiile de socializare, ca livingul, pot fi complet deschise sau semideschise, prin usi glisante. In spatiile private, cum este dormitorul, ferestrele au obloane de lemn care tin la distanta caldura de afara si asigura intimitate.

Accesorizeaza incaperile cu tablouri din rame simple, de bambus si imagini exotice, ghivece cu plante mari, de interior, suporturi de lemn cu lumanari, statui tribale, cosuri din materiale naturale. Trebuie sa fie piese decorative usoare, simple si placute, care nu incarca spatiul. Opteaza pentru piese care atrag toate privirile, cum ar fi o masuta de rachita impletita, in forma de elefant.

La casele aflate pe plaja se pot construi terase de lemn care se continua cu nisipul de afara. Cateva felinare din sticla cu fier forjat si niste perdele diafane, albe, intregesc imaginea exotica si fac trecerea din interior in exterior.

Sursa foto: designshuffle.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea