Amenajarea casei

#design interior # amenajare locuinta #stilul cottage #design cotagge

Stilul de design cottage: cum sa iti amenajezi locuinta cat mai confortabil

Stilul de design cottage este sinonim cu viata confortabila, fiind inspirat din modul in care este amenajata de obicei o casa de vacanta sau o cabana. Acest tip de decor se potriveste persoanelor pragmatice, care viseaza sa traiasca intr-un spatiu placut, functional si usor de intretinut.

Termenul de "cottage" se traduce prin "cabana" sau "vila", imprumutand principiile decorului simplu si placut al caselor de vacanta. Daca vrei sa iti amenajezi locuinta cat mai confortabil, urmeaza pasii de mai jos si bucura-te de toate avantajele stilului de design cottage!


Principiile stilului de design cottage

Incepe prin a introduce in decor mobila casual, clasica, fara accente arhitecturale. Pastreaza o paleta cromatica neutra, apoi adauga accente personale intr-o maniera eclectica, astfel incat sa personalizezi spatiul si sa te simti cu adevarat "acasa".

Stilul cottage amesteca fara pretentii vechiul si noul, obiectele deloc scumpe cu cele de colectie, intr-o forma pe placul tau.



Anumite trasaturi ale decorului marcheaza in mod clar stilul cottage. Aici se incadreaza jaluzelele din lemn, dungile fine, imprimeurile florale fine si materialele diafane, care confera o senzatie de aerisire si relaxare.



Bucataria in stil cottage este intotdeauna luminoasa si vesela, cu mobilier alb, rafturi in care vesela este expusa si ghivece cu flori. Exista si accente suplimentare speciale, precum o chiuveta rustica sau o masa veche, care sa confere un strop de farmec vintage spatiului.



Faianta alba este cea mai potrivita pentru stilul cottage, la fel si piesele din ceramica alba. Pot fi adaugate si piese colorate din sticla sau portelan, pentru accente cromatice suplimentare.


Detaliile arhitecturale ale stilului cottage

Arhitectura stilului cottage este constituita in mare parte din constructii din lemn, care acopera peretii (lambriuri), tavanul si podelele. Toate sunt vopsite in alb sau crem, pentru pastrarea incaperilor luminoase si primitoare.



Cat despre ferestre, este recomandat ca in stilul cottage sa se evite draperiile grele sau jaluzelele masive. In schimb, poti sa alegi cu incredere materiale vaporoase, fine, dantela si textile usoare, pentru a crea o atmosfera aerisita.



Nu in ultimul rand, stilul cottage inseamna si o intoarcere in timp, prin adaugarea de elemente vintage. De pilda, instalatiile si bateriile pentru baie retro pot fi o cale excelenta de a realiza acest obiectiv al amenajarii in stil cottage!



Sursa foto: meredith.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului