Amenajarea casei

#decorare casa #amenajare casa #Stilul asiatic

Stilul asiatic: 5 idei pentru designul casei

Stiul asiatic este o alegere tot mai populara in tarile din lumea intreaga datorita exotismului pe care il imprima, dar si a elementelor care ofera un anumit confort si o stare de bine. De la obiectele decorative speciale pana la cromatica specifica, iata cateva idei de design pentru o casa cu parfum asiatic!

Stil asiatic: Design eclectic

Pentru a imbina cu succes elemente traditionale cu unele specifice stilului asiatic intr-o camera cu design eclectic, afla ca nu va trebui sa faci schimbari de amploare. Incepe prin a zugravi peretii intr-o nuanta de albastru inchis, dupa care adauga piese decorative chinezesti alb-albastru, asortate. De folos iti vor fi si jaluzelele din bambus, dar si un covor tatami autentic, amplsat pe unul dintre pereti.

Stil asiatic: Baie Zen

In interiorul baii, poti aduce linistea si pacea imprimata de elementele Zen, denumite dupa scoala budista din Japonia. O baie Zen este un spatiu elegant, in care predomina culorile calde in tonuri deschise - bej, crem, maro - si materiale precum marmura (sau un inlocuitor al acesteia).

In tot acest tip, baia Zen se remarca prin linii drepte, clare, care creeaza un spatiu al armoniei si relaxarii. Fiecare detaliu al salii de baie Zen trebuie ales cu atentie: spre exemplu, poti insera in interiorul sau o statueta budista, dar si plante naturale cu un colorit verde inchis.

Stil asiatic: Decor chinezesc modern

Poti imbina cu succes elemente specifice culturii chineze intr-o incapere moderna, in stil european. Parfumul asiatic poate fi imprimat intr-o astfel de camera cu ajutorul unor piese de mobilier bine alese, dar si a unor materiale textile ori decoratiuni.

Accesoriile cu imprimeu fantezist, dar si un semineu cu elemente asiatice pot face parte dintr-o incapere somptuoasa, contemporana. Foloseste culori neutre, deschise, in restul camerei, pentru a evidentia mobila si decoratiunile de inspiratie asiatica.

Stil asiatic: Inspiratie antica

Pentru a crea un colt intim si elegant intr-un spatiu precum este dormitorul poti apela cu incredere la cateva elemente specifice stilului asiatic din timpuri stravechi.

Spre exemplu, coltul cu masuta de toaleta si oglinda poate fi complet transformat adaugand un tapet cu model asiatic pe perete, o oglinda cu rama aurita si o masuta acoperita cu un blat de ceramica (marmura ramane varianta ideala, dar mult mai scumpa). La final, adauga decoratiuni sub forma unor pesti auriti, intr-o nuanta similara tapetului folosit si a ramei oglinzii.

Stil asiatic: Culori pasionale

In cultura japoneza, rosul este o culoare puternica, simbol al emotiilor intense, precum incantarea, puterea si pasiunea. Rosul intens este si culoarea soarelui si este, adesea, asociat cu viata, energia si vitalitatea.

In consecinta, rosul poate fi inclus intr-o incapere careia iti doresti sa ii dai viata prin culoare. Intr-o camera cu pereti albi si mobilier deschis la culoare, poti indrazni sa adaugi o canapea din piele naturala ori artificiala rosie. Decorul poate fi completat cu vase din ceramica chinezeasca, alb-albastra, in care ai plasat crengute de flori de cires, simbol al vietii si al norocului in Asia de Est.

Foto: hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea