Amenajarea casei

#sticla #decoratiuni casa #decor spectaculos #amenajare cas #caramizi sticla #pereti sticla #sticla lacuita

Sticla, elementul perfect pentru un decor spectaculos

Pana nu demult, sticla era considerata un material industrial, utilizat in general pentru realizarea ferestrelor. Astazi, sticla a devenit insa unul dintre cele mai apreciate elemente decorative, ce poate aduce in casa ta o modernitate spectaculoasa si plina de efect. Cu ajutorul sticlei poti crea in casa ta un decor fabulos, luminos, stralucitor si foarte rafinat. Iata cateva sfaturi si idei din care te poti inspira:

1. Decorul cu sticla lacuita

Acest tip de sticla poate da casei un caracter complet opac, datorita lacului cu care este tratat. Sticla lacuita este foarte rezistenta, usor de intretinut si se poate adapta oricarui tip de stil.

Sticla lacuita se gaseste intr-o gama foarte variata de culori: alb satin, ciocolatiu, alb alipin, rosu aprins, violet, rosu, albastru, albastru pal, verde pal, verde crud, gri deschis, gri inchis, negru sau chiar pruna.

Acest material este ideal pentru usile de bucatarie, geamurile de la bar si pentru peretii decorativi. Sticla lacuita poate fi folosita si pentru crearea peretilor falsi pentru dus. De asemenea, ea poate fi utilizata pentru paravane, usi din sticla sau pentru mobilier.

Pretul sticlei lacuite este foarte accesibil deoarece este un produs industrial. Acest variaza in functie de marime, grosime si taiere. Pentru un decor si mai spectaculos, poti opta pentru obiecte din sticla pictate.

2. Caramizile din sticla

Caramizile din sticla sunt perfecte pentru un decor luminos si pentru a defini spatiile in casa. Poti alege unele transparente sau colorate sau cu diferite texturi, deoarece acestea pot fi ondulate, lucioase, netede, opace, cu elemente metalice, fumurii sau cu un aspect granulat.

Caramizile din sticla sunt estetice si practice in acelasi timp. Ele sunt foarte bune izolatoare, rezistente la foc si la socuri. In plus, caramizile din sticla pot fi plasate oriunde in casa, atat la exterior, cat si la interior, in baie, in bucatarie, in dormitoare sau in orice alt loc intunecat, ce are nevoie de cat mai multa lumina.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare