Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #solutii curatare perne # curatare perne

Solutii pentru curatarea pernelor

Pernele sunt unele dintre obiectele din casa care necesita o curatare cel putin o data pe an, din motive de igiena si sanatate. Bacteriile si microbii existente in perne se pot indeparta fie acasa, fie apeland la serviciu unei curatatorii.

Curatarea pernelor acasa

In cazul in care cureti pernele acasa, este important sa citesti eticheta pentru a urma instructiunile acesteia. Spala pernele in masina de spalat, alegand un ciclu pentru textile delicate. Foloseste un detergent obisnuit, nu unul agresiv si putin balsam. Clateste de cateva ori pentru a te asigura ca au fost eliminate resturile de detergent. Stoarce pernele de mai multe ori, pentru a elimina cat mai mult din lichid. Pernele se pun apoi in uscatorul de rufe, de cateva ori. Intre doua uscari, pernele se intorc si se infoiaza.

Pentru a mentine pernele intr-o stare cat mai buna, acestea trebuie invelite in huse. Husele limiteaza expunerea la praf si murdarie si limiteaza cantitatea de praf si umezeala absorbita de perne.

Puen pernele pe sarma, in aer liber, la soare. In acest fel, pernele beneficiaza de o buna aerisire si se elimina mirosul specific corpului uman.

In cazul pernelor vechi, cu eticheta stearsa, acestea fie se curata in functie de continutul lor, fie se arunca pentru a fi inlocuite cu perne noi. Pernele noi sunt realizate din materiale rezistente, fiind mai performante decat cele de pe vremuri, atat in ceea ce priveste pozitia capului, cat si in ceea ce priveste continutul pernei.

Curatatoria, o solutie simpla pentru pernele tale

Cel putin o data pe an, spalatoriile recomanda clientilor sai sa-si curete pernele. Principalul avantaj al acestei solutii o reprezinta aparatele folosite, care nu sunt disponibile, in mod obisnuit, in gospodarii.

Curatatoriile dispun de utilaje de specialitate, concepute pentru spalarea si dezinfectarea pernelor. Cu ajutorul acestor aparate de curatare a pernelor se distruge flora patogena. Cand apelezi la o curatatorie, este important sa stii dimensiunea pernelor, pentru a afla pretul serviciului oferit. Curatarea unei perne costa de la 13 lei si poate depasi 100 lei pentru cele cu dimensiuni mari.

In cazul pernelor care contin pene si puf, este recomandata curatarea uscata. Firmele specializate folosesc modul uscat de curatare pentru eficienta acestuia. La curatarea uscata, se pierde 5% din masa introdusa initial, in timp ce la curatarea umeda, masa pierduta este de 20%. Penele si puful curatate cu abur lasa un miros neplacut si pot provoca reactii alergice. Pernele cu puf si pene nu este recomandat sa se spele in apa deoarece exista riscul de putrezire.

La curatarea uscata, nu se folosesc solutii chimice care pot provoca alergii si nu exista problema mirosului neplacut dupa uscarea pernelor. Utilajele pentru curatare uscata aplica raze ultraviolete care omoara ciupercile si bacteriile din interiorul pernelor. Aceste microorganisme nu pot fi eliminate numai cu ajutorul detergentilor. Prin curatarea uscata, se desparte puful de resturile existente in perne, eliminandu-le pe acestea din urma.

Foto: perfect-dream.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare