Amenajarea casei

#cuptor cu microunde #mobila #ketchup #pete #covor #cratite

Solutii naturale pentru curatat casa

Te-ai saturat de solutiile de curatare cu sute de chimicale care ti-au distrus mainile? Alternativa se gaseste chiar la tine in camara: ingredientele naturale sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba de curatarea petelor, eliminarea mirosurilor neplacute sau lustruirea mobilierului.

Ketcup pentru lustruirea obiectelor din cupru

Aplica putin ketchip pe o carpa uscata si curata si lustruieste obiectul cu probleme. Lasa-l sa actioneze cateva minute, dupa care il indepartezi cu apa calduta. Acidul din ketchup ajuta la inmuierea si indepartarea tuturor petelor. In numai cateva minute, obiectul din cupru isi va capata stralucirea.

Vodca pentru eliminarea paduchilor de plante

Sterge ocazional frunzele plantelor de apartament cu putina vodca. Intai sterge plantele de praf, cu o carpa inmuiata in apa, dupa care pulverizezi cu vodca.

Coaja de mere pentru cratitele din aluminiu

Adauga coaja de la doua mere intr-o cratita cu apa. Lasa cratita pe foc pana cand apa da in clocot. In acest timp petele de pe cratita vor fi eliminate. Stinge focul si lasa apa in cratita pana cand se raceste. Arunca apoi apa si coaja de mere si sterge bine cratita. Nu este nevoie sa o mai clatesti.

Maioneza pentru semnele de creion de pe mobila

Semnele de creion de pe mobilierul din lemn pot fi indepartate cu succes cu ajutorul maionezei. Aplica maioneza pe suprafata cu probleme, lasa sa actioneze cateva minute, dupa care stergi cu o carpa umeda.

Sare pentru recipientele din sticla pentru cafea

Umple recipientul cu 50 grame de sare si cateva cuburi de gheata. Amesteca bine si lasa apoi sa actioneze timp de 30 de minute. Umple cu apa si clateste bine recipientul din sticla.

Otet pentru cuptorul cu microunde

Combina o jumatate de cana de apa cu 100 ml de otet distilat si incalzeste la cuptorul cu microunde. Cu aceasta solutie calduta, sterge bine tot interiorul cuptorului. Otetul ajuta la inmuierea resturilor de mancare si a petelor si elimina si mirosurile neplacute.

Sare si alcool pentru petele de grasime

Amesteca o parte de sare cu patru parti de alcool sanitar. Cu aceasta solutie freaca pata de pe covor sau alt material textil. Lasa apoi sa actioneze timp de cateva minute, dupa care cureti cu aspiratorul.

Sursa foto: //www.homesessive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului