Amenajarea casei

#indepartare furnici #indepartare furnici casa #furnici casa # solutii naturale #otet #scortisoara #furnici #menta #piper negru

Solutii naturale care tin furnicile departe de casa ta

Acum ca a venit primavara cu adevarat, furnicile misuna si se reproduc cu milioanele in cuiburile lor. Mai grav pentru tine este ca o astfel de "locuinta" ar putea fi construita chiar langa casa ta, iar daca le dai ocazia sa vina inauntru, te vor invada fara prea mari retineri. Iata cateva solutii naturale prin care poti tine furnicile departe de casa ta. In cazul in care nu reusesti sa scapi de ele cu ajutorul acestor sfaturi, cel mai bine este sa iei legatura cu un specialist.


1. Scortisoara si usturoi

Presara scortisoara sau usturoi in zonele pe unde ai observat ca intra furnicile, cum sunt ferestrele, usile sau colturile caselor. Desi nu este atat de aromat precum scortisoara, usturoiul isi face treaba la fel de bine.

Decojeste cativa catei de usturoi si pune-i in zonele in care ai observat furnici. Repeta procesul la doua zile si ai sa vezi ca ele nu se mai intorc. Poti pune si pentru preventie niste scortisoara in jurul camarii, furnicile fiind mari amatoare de mancare in general.


2. Otet

O alta modalitate prin care poti lupta contra furnicilor, la fel de naturala ca si prima, este otetul. Mai precis otetul de mere este foarte bun, trebuie sa-l pui intr-un pulverizator si sa acoperi zonele prin care ai vazut ca misuna furnicile. Proprietatile fungicide si insecticide ale otetului te ajuta sa scapi de nedoritele insecte.


3. Piperul negru

Spune adio furnicilor cu ajutorul piperului negru. Imprastie praful negru in zonele afectate, iar furnicile o vor lua imediat la sanatoasa. Din pacate, s-ar putea sa le gasesti si in alte locuri, asa ca exista posibilitatea sa stranuti destul de mult din cauza piperului negru imprastiat peste tot.


4. Apa fierbinte

Nu vrei sa stranuti, nu-i nimic, le poti dobori cu apa fierbinte. Ne referim la musuroaiele din curte sau cele de pe alee, in cazul in care ies in drumul tau. Toarna apa fierbinte si scapa de ele. Chiar daca suna putin barbar, metoda pesticidelor este si mai cruda pentru exterminarea lor.


5. Menta

Menta distruge simtul olfactiv al furnicilor si previne invadarea locuintei tale. Presara menta in jurul casei, la usi si la ferestre. Daca furnicile au reusit sa intre in locuinta, pune foi de menta la colturile camerelor si pe rafturile din biblioteca.

Sursa foto: bugsbugme.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea