Amenajarea casei

#calorifer #incalzire #energie electrica

Sisteme aditionale de incalzire: caloriferul electric

In anotimpul rece, caloriferul electric poate reprezenta o solutie pentru incalzire. Exista mai multe modele pe piata, de la cele traditionale, cu mai multi elementi, pana la cele foarte subtiri, cu design modern. De asemenea, ai mai multe functii pe care sa le folosesti in functie de nevoile personale.


Ce modele sunt pe piata


Pe piata vei gasi mai multe modele de calorifere electrice. Exista calorifere electrice cu un numar diferit de elementi sau altele cu modele aparte, in genul semineului sau altele, de tipul unor radiatoare.

Este bine sa alegi in functie de criteriile care te intereseaza. Daca iti doresti sa-l montezi pe perete, atunci alege un calorifer de tipul radiatorului electric. Daca iti doresti un calorifer electric pe care sa-l folosesti in mai multe locuri din casa, atunci alege unul pe rotile.

Daca incaperea pe care vrei sa o incalzesti este de dimensiuni mici, atunci este potrivit un calorifer electric cu ulei, cu 9 elementi.


Functii ale unui calorifer electric


Intrerupatoare. Caloriferul electric poate fi dotat cu intrerupatoare luminoase. De asemenea, are un termostat ajustabil care mentine automat temperatura dorita, precum si un termostat de siguranta.

Incalzire rapida. La un calorifer cu ulei poti avea functia de Instant Heat System. Aceasta este o functie speciala care permite incalzirea ultrarapida.

Protectie de supraincalzire . Exista calorifere care dispun si de protectie la supraincalzire (siguranta termica contra supraincalzirii).

Anti-inghet. O alta functie de care poti beneficia este protectia anti-inghet.

Manere, rotite, surporturi. Ca sa-l poti manevra usor prin casa, ar trebui sa fie dotat cu maner si rotite. Pentru depozitare, este bine sa aiba un suport de infasurare a cablului de alimentare. Un alt suport pe care il poate avea caloriferul electric este cel de prosoape.

Programare. Caloriferele foarte moderne pot sa dispuna de o tehnologie de varf, de tip DDT, radiatie si convectie. Un astfel de produs modern poate avea programare zilnica si saptamanala, comanda prin sms sau apel telefonic. La acestea se adauga temperatura uniforma, functionarea silentioasa, precum si un control precis al temperaturii.


Cum functioneaza un calorifer electric


Caloriferul electric este dotat cu trepte de incalzire, cu butoane separate. Acestea emit semnale luminoase, care arata ca aparatul este pornit. Termostatul permite reglarea temperaturii optime in incaperea pe care vrei sa o incalzesti. Acest termostat are rolul de a opri si reporni caloriferul, pastrand astfel temperatura in camera respectiva.


Cat costa si cat consuma un calorifer electric


Un calorifer electric ieftin costa in jur de 150 lei bucata, in timp ce unul mai scump poate ajunge la 900 lei. Caloriferele moderne, ecologice, pot ajunge si la 1300 lei.

Caloriferele electrice au o putere de 2000 W si o tensiune de alimentare (V) de 220. Caloriferele electrice cu un consum redus de energie electrica ajung la 20-35kW pe luna.


Alte observatii


Caloriferul electric trebuie folosit dupa ce au fost citite instructiunile de folosire si de intretinere ale aparatului. Astfel, te vei putea bucura in siguranta de confortul si caldura oferite de caloriferul electric.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea