Amenajarea casei

#sfaturi amenajare locuinta # amenajare locuinta

Sfaturi utile pentru amenajarea unei locuinte fara ajutorul unui designer

Pentru multe persoane, amenajarea unei locuinte inseamna un sacrificiu enorm atat din punct de vedere al banilor, cat si al timpului. Si cu toate acestea, rezultatele nu sunt intotdeauna cele mai bune pentru asteptarile pe care le avem.

De la alegerea culorilor, texturilor, designului pana la amplasarea acestora in fiecare camera, piesele de mobilier sunt special gandite sa respecte principiile practicabilitatii si esteticii pentru fiecare camera amenajata.

Sfaturi utile pentru amenajarea locuintei rapid si simplu

Tinand cont de cateva indicatii si sfaturi, camerele pot fi amenajate cu bun gust, chiar si in cele mai aglomerate perioade ale tale. De ce trebuie sa tii cont si care sunt pasii pe care trebuie sa ii ai in vedere, afli mai jos:

Bucataria si dormitorul

Amenajeaza camerele indispensabile pentru tine. Bucataria ar fi o prima camera care trebuie mobilita si echipata cu toate ustensilele si electrocasnicele utile, intrucat la mesele in familie nu poti da skip. Cauta o mobila de bucatarie practica si care sa mearga pe aceeasi linie estetica dorita in toata casa.

1. Cauta o mobila de bucatarie moderna la comanda, care sa raspunda parametrilor spatiali si nevoilor de depozitare si gatire. Masoara peretii incaperii si tine cont de electrocasnicele mari si de spatiul de care au nevoie. Sfatul nostru este sa lasi o dimensiune variabila, in cazul in care mobilezi bucataria si apoi cumperi electrocasnicele.

2. Amenajeaza in bucatarie un spatiu suficient de mare pentru a lua masa impreuna cu familia. O masa pliabila sau o masa extensibila si scaune de bucatarie confortabile reprezinta nevoi de interes pentru intreaga familie.  

Dormitorul este pus in aceeasi balanta cu bucataria, intrucat odihna este importanta pentru fiecare membru din familie si are nevoie de un spatiu confortabil si relaxant. Pune accent pe confortul camerei si mai apoi pe aspectul acesteia. O saltea confortabila, un pat spatios si o lenjerie de pat bumbac care sa completeze dormitorul sunt punctele centrale ale camerei.

1. Incepe amenajarea camerei cu ajutorul unui pat. Patul este cea mai mare piesa de mobilier dintr-o camera si reprezinta punctul central din aceasta, de aceea acesta trebuie amplasat in mijlocul dormitorului, urmand ca mobila sa fie pozitionata in jurul acestuia.

2. Desparte dressingul de dormitor, astfel incat acesta din urma sa fie spatios si sa te poti bucura de el. Pentru dormitor, nu uita sa cumperi decoratiuni si accesorii care fac o camera mult mai confortabila si mai plina de viata. Un divan in fata unei ferestre, cateva covorase pufoase, lumanari parfumate si dormitorul arata impecabil.

In toata aceasta poveste, este foarte important sa completezi camerele cu un mobilier simplu si cu accesorii cat mai definitorii stilului tau. Intrucat tendintele in materie de amenajari interioare se schimba, este esential ca mobilierul, care este mai costisitor, sa fie de calitate si clasic. Piesele de decor cosntruiesc ansamblul intregii incaperii si ii dau note fine si estetice..

Sursa foto: pinterest.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea