Amenajarea casei

#masina de spalat #spalare eficienta #sfaturi spalare

Sfaturi pentru utilizarea mai eficienta a masinii de spalat

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla dupa ce bagi rufele in masina de spalat? Daca nu esti in totalitate multumit de rezultatele obtinute sau vrei sa eviti accidentele, iata cateva sfaturi pentru o utilizare mai eficienta a masinii de spalat!


Foloseste masina de spalat la capacitate maxima


Chiar fara sa stii, este posibil sa nu iti folosesti masina de haine la capacitate maxima. Cu alte cuvinte, fie comiti cateva greseli, fie nu esti la curent cu cateva trucuri utile. Iata ce ar trebui sa stii:

1. Nu depasi cantitatea maxima de haine. De regula, o cantitate mai mare de 5 kg de haine nu ar trebui introdusa in cuva masinii de spalat, pentru simplul fapt ca rufele nu se vor spala in mod corespunzator si se vor increti, favorizand uzura mai rapida. Nu inghesui niciodata hainele in masina de spalat, ci lasa suficient loc pentru ca rufele sa se poata misca in interiorul cuvei.

2. Atentie la cantitatea de detergent . O cantitate mai mare de detergent nu inseamna haine mai curate, dimpotriva. In functie de tipul de detergent folosit, adauga cantitatea indicata pe ambalaj, corespunzatoare incarcaturii de haine. Ce se intampla daca pui prea mult detergent? Hainele tale vor avea pete si vor parea murdare (din cauza reziduurilor de detergent din tesaturi).

3. Nu abuza de spalatul la temperaturi scazute. Anumite materiale care stau la baza hainelor tale nu permit spalarea la temperaturi ridicate. Insa, pentru ca rufele sa fie cu adevarat igienizate, ideal ar fi sa speli hainele care tolereaza temperaturi ceva mai mari o data la 3-4 spalari cu apa rece. Daca nu este posibil, foloseste detergent pentru apa rece.

4. Lasa usa deschisa. Dupa fiecare spalare , lasa usita cuvei deschisa pentru a permite apei sa se evapore si a evita dezvoltarea bacteriilor si aparitia mucegaiului.


Programe ale masinii de spalat pe care sa le incerci


Daca, in general, folosesti un program normal pentru a-ti spala hainele, nu ar strica sa arunci un ochi si peste celelalte puse la dispozitie de masina de spalat. Iata cateva dintre acestea si de ce ar trebui sa le acorzi o sansa:
 

  • Spalare rapida. Ideala pentru cateva haine putin murdare. Timpul redus de spalare te va ajuta sa imbraci hainele curate la scurt timp dupa spalare (rufele vor fi mai putin umede).
  • Prespalare. Ai haine cu pete dificile sau foarte murdare? Programul de prespalare este cel de care ai nevoie! Acesta lasa hainele la inmuiat la inceputul ciclului, dupa care trece la spalarea propriu-zisa. Imparte cantitatea de detergent, alocand o parte prespalarii si o alta, spalarii clasice.
  • Haine delicate. Asa cum ii spune si numele, acest program este facut pentru a igieniza hainele delicate. Spalarea este de scurta durata, implica folosirea apei reci si rotatii cu viteza scazuta. Utilizeaza programul pentru lenjeria intima, pulovere delicate si orice alte piese vestimentare pe care nu te-ai incumeta sa le speli cu un program normal.
  • Spalare manuala . Acest program a fost creat pentru a imita felul in care hainele sunt spalate de mana. Il poti folosi cu incredere pentru hainele pe a caror eticheta sta scris "spalare manuala".



Sursa foto: icis.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului