Amenajarea casei

#zugrav #vopsea lavabila #zugravit #zugravit casa

Sfaturi pentru un zugravit profesional

Ai hotarat sa-ti zugravesti singur casa? Foloseste cateva sfaturi profesionale pentru a te asigura ca rezultatul final va fi la fel de reusit ca si cum ar fi angajat un zugrav.

Incearca patru sfaturi care te pot ajuta sa faci o treaba buna in propria casa chiar daca nu esti un profesionist.
 

Finiseaza peretii inainte sa incepi vopsitul


Ca sa obtii peretii frumosi pe care ii vezi in revistele de design interior , acorda o mare atentie finisajelor. Foloseste smirghel sau un alt abraziv pentru a te asigura ca peretii nu au denivelari sau alte defecte inainte sa incepi zugraveala.

Foloseste uneltele abrazive pornind de jos in sus, pana ajungi la tavan.
 

Renunta la cearsafuri


Cearsafurile sau folia de plastic sunt solutiile alese de cei mai multi zugravi amatori pentru a impiedica patarea podelelor. In timp ce cearsafurile nu sunt destul de groase pentru a impiedica patarea podelei, folia de plastic pastreaza vopseaua umeda prea mult timp. Aceasta ajunge de obicei pe talpi si pe podeaua pe care voiai sa o protejezi.

Folosesti o panza groasa, ca aceea din care sunt fabricate prelatele, pentru a te asigura ca vopseaua nu-ti va pata parchetul sau gresia.
 

Incepi cu o bine inmuiata in


Indiferent daca folosesti o pensula , o bidinea sau un trafalet, nu face greseala sa o incarci cu prea putina vopsea . Zugravii amatori au tendinta sa inmoaie bine unealta in vopsea apoi sa o scurga prea mult pe marginile containerului.

Incarca pensula cu vopsea si atinge-o usor de marginile containerului odata pe fiecare parte. Vei face mai putine pauze pentru a incarca pensula de vopsea si vei preveni lasarea urmelor pe perete.
 

Nu incepe cu colturile


Dupa ce ai incarcat bidineaua sau trafaletul cu vopsea este usor sa faci greseli la colturi. Incepi sa vopsesti peretele la o distanta de 1,5 cm de colt si, pe masura ce unealta folosita lasa vopseaua pe perete, apropiete-te de colt.

Vei evita astfel formarea picaturilor si patarea zonelor pe care nu trebuie sa ajunga vopseaua. Cand vine vorba de colturi, este mai bine sa repeti operatiunea de doua ori cu o pensula putin incarcata, decat sa pui prea multa vopsea la prima incercare.


Sursa foto: Glevi.be

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului