Amenajarea casei

# curatarea casei # curatare parchet #parchet #curatare pereti

Sfaturi pentru curatarea pardoselilor si peretilor

Curatarea locuintei este adesea o sarcina neplacuta, care necesita mult timp. Invata sa folosesti toate ingredientele, naturale sau chimice, de care dispui in gospodarie si curata zonele afectate.
 

Prepara singur solutia de curatare pentru pardoseli


Petele de pe pardoseli pot fi indepartate cu ceaiuri din plante, pe care le combini cu alte cateva ingrediente. Acidul tanic din anumite ierburi, precum menta, ataca murdaria fara a distruge pardoseala.

Pentru a prepara solutia de curatare, fierbe 1 litru de apa si adauga 6 pliculete de ceai de menta. Lasa ceaiul la infuzat timp de 2 - 3 ore. Adauga apoi ceaiul in galeata cu mop. Peste ceai adauga un litru de otet, 20 ml ulei de copii si 10 ml detergent de vase. Amesteca bine, inmoaie mopul, scurge-l bine si apoi sterge podelele.
 

Foloseste otet pentru gresie si linoleum


Aceste materiale sunt alegeri practice pentru pardoselile din bucatarie sau baie. Curata frecvent podelele acestor incaperi cu o solutie din 100 ml de otet si 4 litri de apa calduta.
 

Sterge praful cu frunze de ceai


Gospodinele din Japonia rurala folosesc frunzele de ceai pentru a sterge praful din locuinta. Poti imprumuta si tu acest truc de curatenie. Cand stergi praful foloseste cateva frunze de ceai, cu care sterge suprafetele cu probleme.

Praful si mizeria se vor agata mult mai usor de frunzele de ceai, pe care le poti arunca mult mai usor la gunoi. Ai grija insa nu folosesti frunzele de ceai pe mobila nelacuita sau pe covoare, deoarece pateaza.
 

Protejeaza podelele atunci cand muti mobila

 

Daca muti mobila sau o ridici pentru a face curatenie, este indicat sa protejezi podelele din lemn. In acest fel vei evita zgarieturile sau alte probleme. Astfel, atunci cand muti mobila, inveleste picioarele sau colturile cu o carpa. In acest fel vei muta si mai usor mobila, care va aluneca mai bine pe podea, fara insa a o deteriora.
 

Sterge urmele de creion de pe pereti


Daca ai copii cu siguranta ca ti-au facut o surpriza si au desenat pe pereti. Aceste urme pot fi greu de indepartat si singura solutie la care te poti gandi este sa zugravesti zona afectata.

Poti insa lua in consideratie si alte metode de curatare. Freaca zona afectata cu o carpa moale, curata si uscata sau cu o guma de sters. Aceste operatiuni sunt destul de migaloase si necesita timp si rabdare.
 

Indeparteaza zgarieturile de pe podea


Pentru a indeparta urmele de pe podele si pardoseli este inficat sa folosesti putina pasta de dinti. Cu ajutorul unei periute vechi de dinti sterge zona afectata cu pasta de dinti. Sterge apoi pasta cu o carpa curata si umeda.

Daca acest truc nu functioneaza, foloseste putin ulei de bebelus, cu care stergi zona afectata. Indeparteaza apoi urmele cu o carpa uscata.
 

Curata peretii tapetati cu lemn


Majoritatea lambriurilor din lemn necesita doar stergerea de praf. Din cand in cand insa, poti curata aceste lambriuri cu o solutie formata din 500 ml apa, 250 ml otet si 60 ml suc de lamaie. Inmoaie in aceasta solutie o carpa curata si sterge apoi bine lambriurile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului