Amenajarea casei

#dormitor #feng shui #living #sufragerie #feng shui in dormitor

Sfaturi Feg Shui pentru dormitor si living

Specialistii Feng Shui ne sfatuiesc sa nu amplasam televizorul intr-o pozitie centrala din living sau din dormitor si sa nu-i oferim un loc de prima importanta. Si acest lucru pentru ca undele electromagnetice ale acestuia pot interfera cu fluxul chi-ului. De asemena, adeptii Feng Shui ne sfatuiesc sa nu amplasam in dormitor si in living oglinzi in fata usii sau in fata ferestrelor, pentru ca aceastea "imping" in afara energia Chi. Iata si alte sfaturi legate de amenajarea acestor camere, potrivit filosofiei Feng Shui:



Dormitor


In general, retine ca adeptii Feng Shui ne recomanda sa nu ne decoram domirorul cu obiecte reprezentative pentru elementul apa pentru ca acestea au ca efect amplificarea stresului emotional. Inclusiv tablourile si fotografiile cu peisaje acvatice sunt interzise in dormitor.

Dormitorul este camera dedicata confortului si relaxarii. Astfel, o alta regula importanta este sa eviti pe cat posibil aglomerarile inutile renuntand la piesele de mobilier care nu sunt neaparat necesare. De exemplu, daca ai deja un dressing in alta camera, poti renunta complet la dulap. O camera cat mai aerisita si mai luminoasa te va ajuta sa te destinzi si sa te relaxezi mai bine dupa o zi solicitanta.

In ceea ce priveste patul, este bine ca acesta sa fie amplasat pe un perete plin, intr-o zona yin a camerei, sa nu fie intre doua usi . Evita sa amplasezi patul intr-o linie directa cu usa. De asemenea, adeptii Feng Shui ne sfatuiesc sa eviti sa amplasezi rafturi sau alte piese de mobilier deasupra patului deoarece pe timpul somnului acestea atrag o masa mare de energii ce te pot face confuz dupa somn.

Lumina joaca un rol esential in amenajarea Feng Shui pentru a aduce un flux bun de energie. Evita iluminarea din tavan in avantajul celei laterale estompate de un paravan din lemn.

Ziua deschide larg ferestrele si lasa lumina naturala sa invadeze camera.


Living


In ceea ce priveste amenajarea living-ului, adeptii Feng Shui ne sfatuiesc sa optam in primul rand pentru mobilier cu colturile rotunjite si sa evitam obiectele ascutite pentru a nu vor impiedica fluxul chi-ului.

Necesita o atentie deosebita si colturile si spatiile intunecate care trebuie luminate cu ajutorul unor surse de lumina atificiala, prin utilizarea combinata a culorilor luminoase sau cu ajutorul oglinzilor.

Este recomandat sa asezi canapeaua cu spatele spre un perete pentru a oferi senzatia de siguranta, fotoliile sub forma de cerc si nu in bataia usii.

Adeptii Feng Shui ne sfatuiesc sa acordam atentie si mesei din living, care trebuie sa fie ingrijita si sa invite persoanele sa ia loc la ea. Evita mesele de dimensiuni mari si cele colturoase, amplasate in mijlocul unei incaperi mici, o masa cu forme rotunjite permitand fluxul liber al chi-ului. numarul scaunelor trebuie sa fie par.

De asemenea, este bine sa diferentiezi zona in care iei masa si socializezi cu musafirii printr-un material diferit pentru podea, o culoare diferita pentru pereti.

In cazul in care iti propui sa decorezi peretii cu tablouri, este indicat sa le grupezi pe o anumita tema si sa le aranjezi in interiorul unei rame imaginare. Acestea pot deveni punctul de focalizare din living.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea