Amenajarea casei

#amenajare birou #biroul de acasa #birou #mobilier birou #biblioteca birou

Sfaturi de la designeri pentru biroul de acasa

Camera in care lucrezi si unde ai amplasat biroul poate fi una banala si plictisitoare sau dimpotriva una care sa te inspire, in care sa te simti comod si care sa-ti sporeasca productivitatea. In acest scop, ar trebui s-o tratezi cu aceeasi atentie ca si pe restul camerelor, iar sfaturile unor designeri te vor ajuta ca sa-i imbunatatesti aspectul.

Iata in continuare cateva sfaturi pe care le-am selectat pentru tine:

1 Tapet cu harta lumii

Acopera un perete intreg cu un tapet care reprezinta harta lumii. Arata bine, este educativ si va da un aer cosmopolit biroului tau. Poti plasa biroul chiar pe acel perete, iar in pauzele de munca sau studiu, iti poti face planuri pentru viitoarea calatorie in lume.

2 Adu livingul in birou

Daca ai la indemana o camera mai spatioasa, poti amplasa o capanea si o masuta de cafea fata in fata cu biroul. Astfel, membrii familiei sau partenerii de afaceri iti pot tine companie in anumite momente, iar biroul tau va capata un aspect placut, de living.

3 Pastreaza ordinea cu ajutorul spatiilor de depozitare

Daca biroul tau este vesnic acoperit de hartii si acte, poti plasa langa el un dulap metalic cu rafturi in care sa pui cosuri de dimensiuni identice. Aranjeaza-ti in el toate obiectele necesare muncii tale si pune etichete pe cosuri ca sa le gasesti mai repede.

4 Biblioteca in perete

Daca nu agreezi bibliotecile clasice, iti poti realiza una ingropata in perete, din rigips. Pentru a-i da un aer mai cald, o poti acoperi cu niste perdele textile din materiale care sa te inspire.

5 Inlocuieste scaunul cu un fotoliu

Profita la maxim de momentele petrecute la birou si simte-te perfect comod intr-un fotoliu relaxant. Alege unul elegant, cu perne moi si loc pentru brate, care sa se potriveasca neaparat cu inaltimea biroului.

6 Doi intr-unul

Daca sotul sau sotia ta are nevoie de un birou in acelasi timp cu tine, ai putea lua in calcul achitionarea a doua mese identice de lemn pe care sa le plasezi la distanta de 1 m unul de celalalt, perfect simetric. Va veti simti ca la cursuri sau in liceu.

7 Plaseaza biroul cu fata spre fereastra

Astfel vei profita din plin de lumina naturala, care este cea mai sanatoasa, dar si de panorama din fata ferestrei. Daca lumina este prea puternica, poti acoperi fereastra cu niste jaluzele din bambus, care sa filtreze lumina.

8 Rafturi de lemn nefinisat

Daca mobilierul de birou este realizat in stilul clasic, poti sparge tiparele montand pe un perete apropiat de birou, cateva rafturi din cherestea neslefuita. Le poti obtine cumparand cateva scanduri de la un depozit de cherestea, iar sistemele de prindere in perete se gasesc in comert.

9 Plaseaza un covoras moale si pufos sub birou

Te afli in intimitatea caminului tau, deci trebuie sa te simti cat mai comod, chiar daca ai de lucru. De aceea, este bine sa iti cumperi cel mai pufos covor pe care-l gasesti si sa-l plasezi sub birou pentru ca picioarele tale desculte sa se relaxeze in voie.

10 Fotografiile celor dragi

Achizitioneaza-ti mai multe rame identice si fa-ti o colectie de fotografii cu cei dragi, pe care sa o expui, intr-un loc la vedere, pe perete sau pe o etajera. Iti vei aminti mai usor de momentele frumoase si te vei bucura de efectul estetic deosebit al ramelor grupate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea