Amenajarea casei

#feng shui #amenajarea casei #decorarea casei

Semnificatia culorilor in Feng Shui

Potrivit filosofiei Feng Shui, fiecare culoare exprima manifestarea unei anumite energii. Designerii Feng Shui folosesc forta culorilor pentru a dinamiza activitatea dintr-un spatiu sau din contra, pentru a o calma. Iata ce semnifica principalele culori si cum sunt folosite de adeptii Feng Shui:
 

1Albastrul induce o stare de meditatie


Albastrul este culoarea cerului si este asociat in Feng Shui cu elementul apa. Exprima speranta, armonie, calm, stimuleaza creativitatea, comunicarea si intelegerea spirituala.

Culoarea este folosita cel mai bine in partea de est si sud-est a locuintei sau biroului.

Albastru deschis in Feng Shui ofera o expresie de armonie si blandete in timp ce nuantele mai inchise ofera o energie de calm si liniste.

Atentie insa, albastrul reprezinta profunzimea iar daca il folosesti in exces risti navigarea excesiva in propria lume interioara. Ca urmare, vei deveni foarte melancolic.


2Violetul atrage banii


In Feng Shui, violetul este considerat o culoare puternica, vibranta. Se foloseste cu moderatie intrucat este culoarea conexiunii cu spiritele.

Nu se recomanda folosirea ei pentru pereti, pentru ca adeptii feng shui cred ca o cantitate prea mare de violet poate provoca boli ale sangelui.

Violetul este considerat si culoarea bogatiei, de aceea sta bine in zona bunastarii din Feng Shui, adica in partea din stanga sus, coltul indepartat, raportat la usa de la intrare in casa sau in camera.


3Verdele echilibreaza


In Feng Shui, verdele reprezinta o culoare Yang a reinnoirii, energiei proaspete si noului inceput. Este asociata naturii, aerului deschis si copacilor ce ofera oxigen.

Verdele calmeaza si creeaza un echilibru al corpului transmitandu-i vibratii vindecatoare de la natura. In Feng Shui este important sa ai cateva tipuri de verde pentru a accentua efectele sale benefice.

Culoarea verde se potriveste in special in partea de est si sud-est a locuintei, unde se afla norocul privind sanatatea, familia si prosperitatea. Designerii Feng Shui folosesc aceasta culoare cu precadere in dormitoare si camerele de relaxare.


4Galbenul aduce armonie


Este culoarea ce evoca soarele si in general elementele mai calde ale naturii, oferind o senzatie de caldura si energie.

Galbenul este culoarea aurului si a pamantului si poate stimula bucuria, norocul, intelepciunea, introspectia si creativitatea.

Echilibreaza orice casa si poate transforma si cel mai intunecat colt intr-un loc spatios si cu viata. Galbenul da incarcatura si creativitate, elemente in armonie cu zona de zi a casei, dar nu si cu locul destinat odihnei. Nuanta calda este indicata in mod special pentru bucatarie, cea foarte deschisa fiind potrivita pentru livinguri.


5Rosul te energizeaza


Rosul este una dintre cele mai puternice culori din Feng Shui.

Este o culoare calda si vibranta si simbolizeaza virtutea, adevarul, prosperitatea, fericirea, norocul, faima si reputatia.

Se potriveste in partea de sud a locuintei, unde activeaza norocul legat de celebritate si recunoastere. Stimuleaza puterea, bucuria, motivarea de sine si iubirea si este indicat pentru camerele unde au loc activitati fizice sau in care e nevoie de energizare .

Potrivit filozofiei Feng Shui, rosu va activa imediat spatiul in care este folosit. Aseaza un obiect decorativ de culoare rosie in zona de studiu sau in camerele in care vrei sa stimulezi comunicarea in familie, intelegerea cu parintii, copiii, cu rudele in general.

Aceasta culoare nu trebuie folosita in exces pentru ca poate devini obositoare si iritanta.


6Rozul te indulceste


Rozul este culoarea romantismului si a fericirii. Transmite vibratii delicate si patrunzatoare care au rolul de a calma si de a corecta comportamentul.

Este bine sa folosesti roz in sud-vestul casei, pentru ca aceasta este zona iubirii si a mariajului. Potrivit filozofiei Feng Shui, rozul te indulceste si te umple de dragoste. Totodata, aceasta culoare exprima sanatate si aduce energii in organism.

Atentie insa, folosit in exces, rozul poate deveni morbid si depresiv.
 

7Albul induce putere
 

Albul reprezinta in Feng Shui inocenta, puritatea si liniste interioara . Aceasta culoare induce putere si vointa si transmite energie si forta.

Il poti folosi oriunde in casa ta dar este recomandat in vest si nord-vest. In Feng Shui, centrul casei, adica zona norocului, poate fi un spatiu plin de alb.

In exces, albul poate fi neprietenos, steril si rece. De aceea, el trebuie folosit alaturi de culori calde, mai ales alaturi de tonuri din natura.


8Negrul aduce noroc in cariera


Negrul reprezinta in Feng Shui imaginea noptii si a apelor adanci, aducand adancime si definire oricarui spatiu. Este culoarea lui Yin, a energiei feminine, pasive, fiind plin de mister, putere si protectie.

Este bine sa utilizezi aceasta culoare pentru a decora nordul casei. Negrul nu trebuie folosit in exces, ci mai degraba pentru a accentua culorile, pentru ca poate fi depresiv si predispus la a absorbi energia si vitalitatea.

Nu este considerat in mod normal o culoare norocoasa, dar folosit cum trebuie poate fi benefic pentru cariera si bani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea