Amenajarea casei

#schimbari casa #feng shui #decoratiuni casa #reguli feng shui

Schimbari mici in decor cu efect maxim: 4 reguli simple de feng shui

Regulile feng shui arata bine in teorie insa, sa recunoastem: cine isi bate capul cu ele, cu adevarat, atunci cand isi amenajeaza o camera? Nu esti singura persoana careia i se pare prea complicat sa respecte atatea norme. Cu toate acestea, orice persoana isi doreste sa locuiasca intr-o casa armonioasa, cu energie pozitiva. Tocmai de aceea poti opta pentru schimbari mici cu efecte mari. Principiul feng shui iti poate fi de folos in acest sens.

Afla 4 reguli simple de feng shui:

1 Dormitorul dupa reguli simple feng shui

Patul din dormitor trebuie pozitionat astfel incat sa protejeze energia personala. Apoi, pozitionarea patului se face in asa fel incat sa mentina energia tamaduitoare si pe cea a iubirii. Nu este bine sa pui deasupra lui un obiect greu si nici sa asezi langa el un obiect ascutit. Cam multe cerinte pentru o singura piesa de mobila, nu-i asa? In loc sa te complici, aseaza patul pe un perete solid in asa fel incat sa vezi usa din pat, fara ca patul sa fie in linie cu aceasta.

Este bine sa ai intr-o parte fereastra, pentru lumina naturala, fara sa pozitionezi patul chiar sub ea. Noptierele echilibreaza energiile si probabil ca oricum ti le doresti. Daca acestea au colturile rotunjite, cu atat mai bine. In cazul in care nu poti renunta complet la televizorul din dormitor, du-l cat mai departe de pat.

2 Biroul dupa reguli simple feng shui

Daca iti plac birourile sobre, in nuante inchise, profita de ocazie si foloseste culoarea neagra. Vei impusca, astfel, doi iepuri: iti indeplinesti o dorinta si, potrivit regulilor feng shui, atragi succesul in cariera si finante. Pozitioneaza biroul in asa fel incat sa nu stai cu spatele la usa.

Daca mama te batea la cap mereu sa-ti faci curat pe birou, este cazul sa devii mai ordonata. Principiile feng shui impun un birou curat si ordonat. Foloseste post-it-uri sau pixuri violet pentru energizarea spatiului de lucru.

3 Dulapul dupa reguli simple feng shui

Cand deschizi dulapul sa-ti iei o haina si vezi lucrurile ingramadite, imaginea este enervanta si obositoare. Daca ai nevoie de o bluza care a fost mototolita sau porti o camasa care miroase a statut din cauza dulapului imbacsit, senzatia este foarte neplacuta. Si in feng shui se impune ca dulapul de haine sa fie ordonat, mediu incarcat si bine aerisit. Energia negativa acumulata de haine este energia pe care o porti cu tine cand imbraci acele haine.

Scoate lucrurile din dulap, sorteaza-le si cumpara accesorii de depozitare. Sterge si curata dulapul, apoi lasa-l la aerisit. Cand pui inapoi hainele, nu umple rafturile pana la refuz deoarece trebuie sa existe un spatiu prin care sa circule energia. In cazul unui dressing, foloseste o lumina calda, placuta.

4 Sufrageria dupa reguli simple feng shui

In ceea ce priveste sufrageria sau livingul, regulile feng shui de baza sunt simple. Creeaza un spatiu primitor, luminos, cu accente personale. Foloseste cat mai multa lumina naturala si evita lustrele foarte mari de tavan. Din loc in loc, opteaza pentru accesorii care dau o nota personala acestui spatiu: perne decorative facute de tine sau in culoarea ta preferata, fotografii de familie, sculpturi sau opere de arta care iti plac etc.

Aranjeaza mobila in asa fel incat sa existe o cale de trecere pentru ca energia sa curga in acest spatiu. Amenajarea sufrageriei trebuie sa satisfaca gusturile personale, dar sa fie placuta si pentru cei care te viziteaza.

Sursa foto: hit-decor.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului