Amenajarea casei

#culori #casa #amenajarea casei #roz

Roz

Persoanele care prefera culoarea roz sunt excesiv de optimiste si vad lumea intr-o lumina pozitiva. Sunt timide, ar dori sa fie mai active dar se tem de manifestarile pripite si totodata au un simt al unorului foarte bine dezvoltat. De asemenea, psihologii spun ca persoanele care prefera culoarea roz cauta sau se bucura de o stare de liniste si fericire.


Efectele culorii


Culoarea roz
a fost asociata mereu cu inocenta si feminitatea, are proprietati calmante si relaxante, creeaza o ambianta optimista si odihnitoare.

Studii efectuate in urma cu cativa ani in mai multe inchisori au aratata ca atunci cand celulele prizonierilor erau vopsite in roz, atitudinea agresiva se diminua vizibil, dar efectul nu a fost insa de durata.

O expunere indelungata la aceasta culoare poate duce la anxietate si violenta.


Indicatii terapeutice


Mai multe experimente au dovedit ca rozul participa la reducerea secretiei de adrenalina din corp facând astfel ca persoanele suparate sa se calmeze.

Se spune ca purtand roz, ne asiguram o sanatate buna atat din punct de vedere fizic, cat si psihic sau sexual.

Aceasta culoare este indicata bolnavilor de autism si melancolicilor.

Este linistitoare pentru energiile emotionale si ajuta la stimularea sistemului imunitar al organismului.


Culoarea roz in amenajarea casei


Rozul exprima tinerete, fericire si este ideal pentru camera copiilor sau pentru baie.

La finalul lui 2010 roz a fost declarata culoarea anului 2011 in amenajarile de interior. Asadar, Honeysuckle 18-2120, o nuanta vibranta si energica de roz este culoarea care va fi cea mai reprezentativa pentru anul in curs in materie de design interior.

Specialistii in design interior sunt de parere ca rozul este o culoare dinamica si da un plus de fler si de viata spatiilor interioare indiferent ca il regasim in lenjerii, perne decorative , accesorii si chiar in tapet sau mobilier.


Roz in Feng Shui


Rozul apartine elementului Foc in Feng Shui.

Fiind considerata culoarea universala a dragostei, rozul este recomandat pentru zona de sud-vest a casei, corespondenta dragostei si casatoriei.
Adeptii Feng Shui afirma ca rozul calmeaza sufletul si umple inima de iubire. Cea mai folosita nuanta de roz este rozul pal.

Una dintre cele mai intalnite combinatii este roz cu verde, combinatie vibranta, care intareste focul prin lemn, deci amplifica vibratiile pline de dragoste ale rozului.

Atentie, specialistii Feng Shui afirma ca, in cazul in care este folosit in exces, rozul poate crea senzatia de plutire, de lume iluzorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului