Amenajarea casei

#bucatarie #mobila bucatarie #dulap bucatarie #reamenajare bucatarie #usa bucatarie

Renoveaza-ti bucataria fara sa schimbi mobilierul. 8 idei de decor

Renovarea bucatariei se poate dovedi o activitate extrem de costisitoare, mai ales atunci cand trebuie sa schimbi de la decor pana la mobilier. Daca iti dai seama ca toate astea depasesc bugetul tau, inseamna ca e timpul sa dai o tusa personala vechiului mobilier.

 

Inlocuieste sticla



Dulapurile care au sticla incastrata sunt retro, dar asta nu inseamna ca sunt demodate. Sta la indemana ta sa le schimbi aspectul. O varianta ar fi sa inlocuiesti cu totul geamurile usilor de la dulap cu o plasa metalica. In acest fel, continutul dulapului va fi mereu "la vedere", iar bucataria ta va avea ceva din farmecul incaperilor frantuzesti stravechi.



Vrei sa dai impresia ca ascunzi cat de cat ce e prin dulapuri, dar te-ai saturat de sticla opaca? Inlocuieste-o cu o rama cu insertii asemanatoare plasei pentru radiator. Vei dinamiza foarte mult o piesa de mobilier terna.




O alta varianta ar fi sticla "ondulata". Aceasta va crea impresia unui spatiu mult mai amplu chiar si intr-o bucatarie mica.

Instaleaza usi false



Ca sa faci mobilierul sa arate cat mai original, trebuie doar sa modifici aspectul usilor sau chiar sa scapi de ele de tot. O idee ar fi sa inlocuiesti fatada unei usi cu o tabla neagra precum cea pe care scriam cu creta la scoala. Se va dovedi extrem de utila pentru fel si fel de notite.

O varianta ar mai fi sa folosesti tehnica decupajului pentru decor. Insereaza intre ramele dulapului bucati de stinghie din lemn, precum in imagine. Vei adauga volum unei usi plate si plictisitoare.



Si de ce sa te stresezi cautand noi si noi idei? Cu un marker pentru ceramica si unul pentru lemn sau chiar cu o simpla bucata de creta poti eticheta rapid cateva dintre elementele din bucatarie, astfel incat sa faci totul mult mai plin de viata.

Si, la urma urmei, scoate usile de la dulapuri si lasa totul la vedere. Dar asta doar daca esti in stare sa ai mereu o ordine impecabila in lucruri!

Adauga finisaje interioare



Si ca sa faci dulapurile si mai atractive, picteaza-le interiorul sau inlocuieste fundalul cu un autocolant viu colorat.

Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului