Amenajarea casei

#tusa personala #culori casa #casa #living #dormitor

Relaxare dulce. Invata cum sa-ti faci casa cat mai confortabila

Esti mereu in lupta cu timpul. Alergi toata ziua, iar seara ajungi acasa obosita. Curatenie abia daca ai timp sa faci. De fapt, stiai ca nici nu ar trebui sa iti ia mai mult de jumatate de ora pe zi sa faci ordine, asta incluzand si spalatul vaselor? Daca ai nevoie de mai mult timp, inseamna ca undeva gresesti.

E greu sa te relaxezi intr-o casa murdara si dezordonata. Ca sa poti sa te refaci dupa o zi lunga de munca ai nevoie acasa de o atmosfera primitoare, armonioasa. Cum ajungi, descalta-te si ia-ti in picioare o pereche de pantofi moi. Iti vor induce o stare confortabila si un sentiment dulce de relaxare. Aranjaza-ti frumos intrarea in casa. E o strategie care functioneaza pentru o stare de bine.

Alege iluminatul potrivit

Iluminatul este important intr-o casa intrucat este cel care creeaza atmosfera placuta. Foloseste LED-uri atat pentru lumina blanda pe care o emana, cat si pentru un consum redus de energie. In camera de zi si in dormitor plaseaza mai multe lumini in puncte strategice. Poti folosi becuri cu diferite nivel reglabil al intensitatii, astfel incat atunci cand stai seara la televizor sa ai posibilitatea sa reduci cantitatea de lumina distribuita. In schimb, o lampa in coltul de lectura sau pe noptiera se va dovedi extrem de utila.

Opteaza pentru culorile care iti plac, nu care sunt la moda

Buna dispozitie nu ti-o dicteaza nimeni. Designerii de interior pot doar sa iti sugereze, din cunostintele lor, ce se poarta si ce ti-ar putea face bine, insa doar tu esti cel care decide care sunt culorile care te relaxeaza. Poti sa iti decorezi singur casa folosind culorile sau amestecurile potrivite sau poti opta pentru tapet cu imprimeuri modulare sau cu imagini.  

Alege perdele si tesaturi moi si usoare

Perdelele sunt o necesitate. In ciuda a ceea ce crede multa lume, perdelele nu sunt menite sa ascunda ceva, ci sunt mai degraba un accesoriu menit sa faca atmosfera din locuinta mai confortabila. Tesaturile usoare, in culori calde dau incaperilor un aer boem, de vacanta continua. Daca te pricepi la cusut, atunci croieste din materiale moi si colorate cateva huse pentru perne fantezie pe care sa le imprastii pe canapea.

Da o tusa personala locuintei

Personalizeaza-ti locuinta ca sa nu te simti in ea ca intr-o camera de hotel. Casa este a ta si trebuie sa vorbeasca despre tine. Gusturile tale trebuie sa razbata de peste tot si tu trebuie sa te regasesti in tot ce te inconjoara. Evita sa iti umpli camera cu prea multe obiecte care ar putea sa creeze dezordine si praf.

Sursa foto: architi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare