Amenajarea casei

#design interior #amenajare baie #decoratiuni baie #design baie

Rasfat de lux in camera de baie

De cele mai multe ori baia nu reprezinta pentru noi un spatiu important in locuinta. Neglijam amenajarea baii din punct de vedere estetic, considerand ca nu este un loc in care petrecem foarte mult timp.

Odata cu amenajarea sau crearea unui nou concept al locuintei, baia poate fi un punct bun de plecare, in cazul in care vrei sa pui accent pe acest spatiu, care din punctul nostru de vedere, al specialistilor in design interior, nu merita neglijat.

Designul camerei de baie trebuie bine gandit astfel incat ambientul baii sa fie unul deosebit, reflectand personalitatea beneficiarului si totodata functionalitatea acesteia prin confort si relaxare.

Ca sa obtinem un efect maxim estetic si functional, trebuie ca in primul rand sa analizam spatiul destinat baii si sa impartim bine zonele (zona pentru spatii de depozitare, zona lavoar, zona dus).

Lavoarul, centru de interes al baii

Din punct de vedere estetic este indicat ca pozitionarea lavoarului sa fie primul obiect pe care il vedem cand intram intr-o baie, deoarece el este centrul de interes al acestei incaperi.

Designul acestei bai este conceput prin imbinarea unor texturi delicate, contemporane cu forme atat clasice cat si moderne. Tinand cont de dorintele beneficiarului ca aceasta baie sa exprime eleganta si rafinament, am folosit materiale cu textura fina (mozaicul). Mozaicul alb-cameleon permite schimbarea culorii peretilor in functie de lumina si de pozitia noastra in camera.

Efectul luminii si a culorii este foarte important in perceptia vizuala a unui spatiu. Atunci cand ne apucam sa decoram o locuinta multi dintre noi nu iau in considerare efectele luminii. Lumina poate fi cel mai important element in functionarea paletei de culori. Deoarece ne petrecem majoritatea timpului in lumina artificiala trebuie sa tinem cont de cateva aspecte: iluminatul functional, iluminatul ambiental si iluminarea folosita pentru a crea o anumita atmosfera.

Culori si texturi pentru baie

Un alt aspect important este paleta cromatica folosita in acest concept. Am creat un spatiu luxos prin imbinarea culorilor si a texturilor. Fondul de culoare al mozaicului aflat in zona dusului si a vasului de wc se incadreaza in nuantele de violet care exprima senzualitate, iar violetul-albastru este calm, spiritual.

Oglinzile au un efect de marire a spatiului, luminozitate si acuratete. Deoarece spatiul acestei bai a fost unul generos am imbracat pardoseala in rasina epoxidica, aceasta creaza un aspect curat, elegant si placut la atingere.

Mobilierul nu trebuie nici el neglijat: Imbinarea texturilor si a obiectelor stil (candelabru, oglinzi, mozaic) cu texturile obiectelor moderne dau acestui spatiu o nota de eleganta,rafinament inspirate din personalitatea beneficiarului.

Daca aveti intrebari despre amenajarea baii, le puteti adresa Designerului de interior Alexandra Nicula, printr-un comentariu la acest articol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare