Amenajarea casei

#draperii #aer conditionat #sfaturi practice #racoare casa #ventilatoare #zile caniculae #metode racorire casa

Racoare pe timp de vara fara aer conditionat. Iata cum!

Fiecare vara te face sa visezi cu jind la iernile trecute, mai ales cand caldura din interiorul locuintei se dovedeste mai greu de suportat decat cea de afara. Un aparat de aer conditionat te poate salva, dar iti va goli si portofelul. Iata cum poti mentine o casa racoroasa prin metode clasice:

1. Verfica izolatia

Podul casei este un adevarat calcai al lui Ahile in privinta izolarii termice a imobilului. Izoleaza-l sau ridica nivelul de izolatie la un grad crescut de confort termic. Majoritatea izolatiilor au un indice de confort cuprins intre 11 si 15. Ridica nivelul de izolatie pana la 30 pentru a te feri de verile toride. Verifica si chederele de cauciuc ale usilor si luminatoarelor din pod.

2. Controlul electrocasnicelor

Majoritatea aparatelor electrice emit caldura in momentul in care sunt in functiune. Opreste-le atunci cand nu le folosesti. Inlocuieste becurile incandescente din casa cu LED-uri sau neoane. Acestea emit o lumina rece. Gateste numai cand temperaturile de afara sunt scazute, seara sau dimineata devreme.

3. Foloseste draperiile

Nu lasa geamurile pe timpul zilei fara niciun fel de protectie. Draperiile au fost inventate pentru a te proteja de radiatiile solare. Pe langa faptul ca vor mentine temperatura camerelor la un nivel acceptabil iti vor proteja mobila si covoarele din locuinta de efectul distructiv al radiatiilor. Geamurilor pot fi invelite, de semenea, cu folii de protectie.

4. Foloseste umbra

Ca proiect de durata mai lunga te poti gandi serios de pe acum la plantarea unor arbori in jurul casei. O casa plasata in umbra va absorbi mai putina caldura in timpul verii. De asemenea, plantele cataratoare precum iedera, trandafirii agatatori si iasomia formeaza o imbracaminte protectoare pentru zidurile casei.

5. Ventilator in loc de aer conditionat

Un ventilator consuma si el energie electrica, insa nu in aceeasi masura ca un aparat de aer conditionat. La nivel global, consumul cu apartatele de aer conditionat atinge cifra de 15 miliarde de doalri anual, transpusa in 140 de milioane de tone de dioxid de carbon emise in atmosfera. Instaleaza ventilatoare in camere si adu-ti aminte ca acestea racoresc oamenii si nu incaperea, deci foloseste-le numai cand esti in preajma.

Sursa foto: capecodhrg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare