Amenajarea casei

#purificatoare #filtre purificatoare # filtru HEPA #aparat purificare aer

Purificatorul de aer: ce trebuie sa stii inainte sa il cumperi

Purificatorul de aer este considerat de multi un produs electrocasnic de o necesitate discutabila, regasindu-se inca rareori in locuintele oamenilor. El devine insa extrem de util in regiunile cu umiditate ridicata in aer, care produce un discofort accentuat in casa.

Purificatoarele
elimina din aer particule precum praful, alergenii proveniti de la animalele de companie, mirosurile neplacute si fumul. Iata ce trebuie sa stii inainte sa cumperi un purificator de aer!

 

1. Purificatoarele de aer sunt disponibile atat sub forma unor aparate portabile, cat si ca sistem complet integrat locuintei. Unele dintre ele au stadii de filtrare variate, pretul lor fiind diferit, in functie de capacitatea de purificare.

 

2. Purificatorul de aer mobil poate fi mutat in diverse zone uscate ale casei, fie acolo unde exista cea mai mare concentratie de alergeni, fie in dormitor, pentru o odihna in conditii optime.

 

3. Performanta aparatelor de purificare a aerului este data de capacitatea lor de filtrare. Un purificator bun are minimum trepte trepte de filtrare: un prefiltru pentru particulele alergene mari, unul pentru particulele mici si unul HEPA, hipoalergenic, capabil sa indeparteze particule microscopice.

 

4. Cel mai bine este sa achizitionati un purificator de aer de la un brand comun, altfel veti intampina dificultati in gasirea filtrelor de inlocuit potrivite, atunci cand trebuie sa le schimbati. De asemenea, un purificator de aer cu filtru HEPA va fi intotdeauna mai scump decat unul cu filtru de carbon - acest criteriu va ajuta sa estimati un pret corect al aparatului.

 

5. Perioada de inlocuire a filtrului difera in functie de model, astfel ca este important sa urmati indicatiile producatorului in acest sens. Purificatoarele de aer cu filtre obisnuite au nevoie de inlocuirea acestora la intervale de cateva luni, pe cand cele cu filtru HEPA - la 2-4 ani (luati in calcul si acest aspect in estimarea investitiei pe termen lung).

 

6. Purificatoarele de aer ionizante sau cu nano-tehnologie sunt mai scumpe, insa ofera si cele mai mari beneficii.

 

Sursa foto: hometown.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea