Amenajarea casei

#pete #detergent #haine

Produse inteligente pentru spalatul rufelor

Stiai ca exista pe piata diverse produse mai usor de folosit si mai eficiente in scoaterea petelor decat detergentii obisnuiti pentru haine? In plus, cu ajutorul lor, poti indeparta diverse pete fara a avea nevoie neaparata de o masina de spalat , dovedindu-se foarte utile in excursii. Iata cateva dintre acestea:

1 Servetele ce capteaza culoarea


Probabil ca ti s-a intamplat sa strecori in masina de spalat, din greseala, printre rufele mai deschise la culoare, unele mai inchise. Este de ajuns o singura soseta de culoare neagra ca sa compromiti intreaga incarcatura cu rufe albe sau in culori foarte deschise. Pentru a evita astfel de situatii este bine sa stii ca exista servetele speciale ce capteaza culoarea.

Aceste servetele, cu o textura ca de tesatura, se introduc in masina de spalat odata cu hainele. Rolul lor este acela de a capta culorile, astfel incat acestea sa nu se amestece si sa se compromita reciproc. Produsul se gaseste in hipermarketuri, la raioanele de detergenti. Un pachet de 20 de servetele costa circa 15 lei. Pentru o incarcatura de haine se folosesc 1-3 servetele, in functie de cat de rezistente sunt culorile la spalare.


2 Pernute cu detergent


Un alt produs inovator pentru spalarea rufelor sunt pernutele umplute cu detergent sub forma de gel. Aceste pernute se introduc in masina de spalat odata cu hainele, ele fiind invelite intr-un material care se topeste la contactul cu apa.

Pe langa faptul ca nu mai esti nevoit sa dozezi cantitatea necesara de detergent pentru o spalare, producatorii afirma ca pernutele sunt mai concentrate astfel ca sunt mai eficiente decat un detergent lichid obisnuit pentru indepartarea petelor . Pretul unui astfel de produs este de circa 35 RON, pentru 30 de pernute umplute cu detergent, echivalentul a 30 de spalari.

3 Servetele pentru indepartarea petelor


Daca ai patat o tesatura poti sa o cureti cu ajutorul unor servetele speciale, impregnate cu oxigen activ. Aceste servetele pot fi folosite pentru indepartarea tuturor tipurilor de pete atat de pe rufele albe cat si de pe cele colorate, intrucat nu contin clor. Pe langa faptul ca indeparteaza petele, oxigenul activ are proprietatea si de a dezinfecta.

Servetelele pot fi cumparate din hipermarketuri, la raioanele de detergenti. Pretul unui pachet cu 40 de servetele este de circa 16 RON.


4 Spray pentru pete


Mai exista pe piata spray-uri speciale pentru indepartarea petelor de pe orice tip de material. Aceste pot fi utilizate pentru indepartarea diverselor pete, inclusiv cele de ulei si grasimi sau pentru a dizolva murdarii ca guma, lipici, adezivi, ceara, ruj de buze, cerneala, etc.

Este bine sa stii ca spray-ul se aplica direct pe pata iar dupa cateva minute se indeparteaza prin periere. Un astfel de spray costa intre 20-40 RON, in functie de performantele garantate si poate fi cumparat si online.


5 Sapunul pentru pete


Daca esti adeptul produselor ecologice, este bine sa stii ca exista sapunuri pentru indepartarea petelor foarte eficiente. Acestea au in componenta numai produse 100% naturale si biodegradabile ca ulei de palmier si de cocos, bila de vita, clorofila, sare sau nuci pentru spalat. Sapunul se aplica peste pata si se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care tesatura se clateste cu apa din abundenta.

Acest tip de sapunuri sunt eficiente pentru indepartarea petelor cauzate de fructe, sange, cerneala, pasta de pix, iarba, grasime. Pretul unui astfel de produs este de circa 10 lei.

 

Citeste mai multe despre:
 



6 Pudra/ pastile dezinfectante


Daca iti faci griji pentru microbii de pe haine poti sa folosesti o pudra sau pastile dezinfectante odata cu detergentul obisnuit. Aceste produse sunt indicate mai ales pentru hainele bebelusilor si indeparteaza peste 95% din microbii existenti pe acestea. De asemenea, produsele de acest tip sunt indicate pentru spalarea lenjeriilor de pat si a hainelor folosite de un membru al familiei sufera de o infectie a pielii.

Atentie pentru ca unele pastile dezinfectante contin clor astfel ca sunt indicate numai pentru rufele de culoare alba. Pentru rufe colorate, este indicat sa folosesti pudra dezinfectanta impreuna cu detergentul. Pretul pentru o cutie de 500 g de pudra dezinfectanta este de circa 20 RON in timp ce pentru 100 de pastile dezinfectante vei plati circa 30 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare