Amenajarea casei

#masina de spalat #electrocasnice #ciclu de spalare #depanator

Problemele frecvente ale masinilor de spalat

Masinile de spalat se numara printre electrocasnicele care iti pot face probleme mari si nu sunt usor de returnat. Afla care sunt cele mai frecvente probleme ale masinilor de spalat si cum le poti rezolva.

 

masina de spalat face zgomot


Daca ciclurile de spalare ale masinii sunt zgomotoase, problema masinii de spalat ar putea fi cauzata de faptul ca nu este asezata pe o suprafata plana. Verifica picioarele masinii de spalat si, folosind un boloboc, asigura-te ca sta pe o suprafata perfect plana. Alte cauze pentru zgomotele neobisnuite pot fi suruburile utilizate pentru fixarea ambalajului, care nu au fost indepartate corect sau au cazut in interiorul masinii. Inclina masina usor in fata pentru a le scoate. Sunetele inalte nu denota o problema daca masina ta de spalat este prevazuta cu un motor cu perii.
 

Masina de spalat se blocheaza

 

Atunci cand masina de spalat se blocheaza in timpul unui ciclu de spalat, primele lucruri care trebuie verificate sunt conexiunile: la alimentarea cu energie electrica si cu apa. Supapa de alimentare cu apa poate fi inchisa sau problema poate fi la evacuare. Daca apa nu poate fi evacuata din masina de spalat, ciclul nu se va putea finaliza. Verifica pompa si furtunul de evacuare ale masinii de spalat.

 

Ciclul de stoarcere nu functioneaza

 

Daca masina de spalat a terminat ciclul, insa nu a stors rufele, primul lucru pe care trebuie sa-l verifici sunt butoanele. Verifica daca ai dezactivat accidental ciclul de stoarcere sau daca ai ales un program din care acesta lipseste (cum sunt programele pentru rufe delicate). Daca masina a fost incarcata prea mult, ciclul de stoarcere va fi evitat, pentru a nu produce vibratii excesive.
 

Masina de spalat lasa urme de detergent pe haine


Clatirea incorecta este o problema care poate afecta cel mai puternic hainele delicate dar este neplacuta indiferent de ciclul folosit. Verifica daca detergentul folosit a fost ales corect (detergentul de uz manual produce mai multa spuma decat cel automat) si nu a fost adaugat in exces fata de indicatiile din manualul de folosire. Daca folosesti detergent lichid, poti intretine masina de spalat cu un ciclu de spalare la termperatura ridicata, fara sarcina, o data la sase luni.
 

Masina de spalat curenteaza usor cand este atinsa


Daca masina de spalat de curenteaza usor atunci cand o atingi in timp ce functioneaza, verifica instalatia electrica. Aceasta problema nu ar trebui sa apara daca alimentarea cu energie electrica este facuta de la o priza cu impamantare. Daca alimentezi corect masina si micile descarcari de curent electric continua, ar putea fi nevoie sa apelezi la un depanator autorizat.
 

Hainele se rup in timpul spalarii cu masina


Cea mai des intalnita cauza ce duce la ruperea hainelor in timpul unui ciclu de spalare este prezenta in cuva a unor obiecte straine (nasturi, monede etc.). Adaugarea inalbitorului impreuna cu detergentul este o alta cauza care poate duce la ruperea hainelor. Articolele foarte delicate pot fi introduse intr-o fata de perna sau in saculeti speciali pe durata spalarii.


Sursa foto: Wardrobeadvice.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului