Amenajarea casei

#casa # hidrofor # probleme hidrofor #instalare hidrofor # curatare hidrofor

Probleme frecvente ale hidroforului

Hidroforul este o instalatie care aprovizioneaza gospodaria cu apa menajera, necesara atat pentru treburile casnice, cat si pentru gradinarit. Functioneaza automat, nu necesita o ingrijire speciala, insa trebuie sa il feresti de temperaturile foarte joase si sa il cureti din cand in cand.

Ce este un hidrofor

Hidroforul este o sursa de alimentare cu apa necesara pentru uzul casnic, activitatile gospodaresti zilnice sau gradinaritul. Hidroforul nu trebuie utilizat in alt scop decat cel pentru care a fost proiectat.

Ce trebuie sa stii inainte de a instala un hidrofor

Inainte de a pune aparatul in functiune trebuie sa te asiguri ca pompa, rezervorul, cablul electric sau priza nu sunt calde sau deteriorate. Nu trebuie sa instalezi hidroforul daca observi urme de deteriorare, iar eventualele repartii trebuie realizate intr-un centru special, de persoane calificate.

Atunci cand scoti hidroforul din priza nu este recomandat sa tragi de cablu. Inainte de a incepe reparatiile la hidrofor, asigura-te ca ese scos din priza. De asemenea, ai grija ca priza sa nu se ude.

La ce este utilizat hidroforul

Hidrofoarele sunt destinate utilizarii casnice, in casa si gradina. Sistemul hidroforul este proiectat sa pompeze doar anumite lichide. Acestea sunt apa curata si apa de ploaie. Mai departe, aceasta apa este utilizata pentru irigatii, stropiri, alimentare cu apa casnica sau cresterea presiunii la alimentarea casnica cu apa.

Ai grija ca hidroforul sa nu pompeze lichide precum apa sarata, bauturi alcoolice sau sucuri, substante corozive sau chimice, acizi sau combustibili, lichide cu temperatura mai mare de 35 de grade Celsius sau apa cu nisip sau alte impuritati.

Cum functioneaza hidroforul

Hidroforul este un aparat care lucreaza singur. Pompa hidroforului se opreste si porneste automat. Sistemul absoarbe lichidul pompat si il elibereaza in rezervor. Cand rezervorul este plin, hidroforul se opreste automat. Cand presiunea incepe sa scada, hidroforoul reporneste si pompeaza lichid pana cand rezervorul este din nou plin.

Cum cureti hidroforul

Un hidrofor blocat, care nu mai pompeaza apa, trebuie curatat. Scoate hidroforul din priza, indeparteaza furtunul de absorbtie de la intrarea in pompa, monteaza furtnul de presiune la robinetul de apa si umple cu apa camera pompei, pana cand pompa a fost curatata in totalitate prin pornirea pentru perioade scurte.

Cum protejecti hidroforul de inghet

Trebuie sa stii ca hidroforul nu rezista la temperaturi joase. Astfel, hidroforul trebuie instalat intr-o camera care sa il protejeze de inghet. Goleste frecvent furtunul de absorbie si cel de presiune, indeparteaza surubul si usuca camera pompei.

Probleme frecvente de functionare

Motorul nu functioneaza. Posibile cauze: intrerupatorul termic este inchis, intrarea este blocata, cu are curent electric, pompa trebuie curatata.

Pompa nu functioneaza in mod adecvat. Posibile cauze: presiunea aerului din rezervor este prea mica. In acest caz trebuie sa verifici presiunea aerului si sa o corectezi daca este nevoie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea