Amenajarea casei

#feng shui #sanatate #amenajarea casei #decorarea casei

Principiile Feng Shui pentru o sanatate de fier

se traduce prin Vant si . In cultura chineza, vantul domol si apa lin curgatoare sunt asociate cu o sanatate puternica. Chinezii folosesc arta Feng Shui in case pentru a-si imbunatati starea de sanatate atat fizica cat si mintala. Iata cum sa aplici arta Feng Shui in casa ta pentru a-ti spori sanatatea:

Jumatatea din partea stanga a unei camere este asociata cu sanatatea in Feng Shui. De aceea, expertii in aceasta arta recomanda decorarea acestei parti a camerei cu diverse obiecte ca:


1 O lampa pe care s-o folosesti regulat astfel incat sa stea aprinsa cat mai mult timp;


2 Lumanarele decorative pe care sa le aprinzi de asemenea cat mai des. Este recomandat sa optezi pentru lumanarele albe si negre.


3 O este o alta optiune demna de luat in seama. Apa in Feng Shui este izvor de sanatate si adduce prosperitate astfel ca este bine sa nu lipseasca din casa ta.


4 Alege o planta de interior pe care s-o asezi in zona corespunzatoare sanatatii insa evita cactusii si in general plantele cu tepi. Plantele reprezinta in Feng Shui viata si stimuleaza energia buna.


5 Farfuriile decorative din cristal sau pietre semi-pretioase reprezinta sanatatea in Feng Shui astfel ca este recomandat sa-ti decorezi casa cu astfel de obiecte. Ametistul si cuartul sunt alegeri optime.


6 De asemenea, amplaseaza in jumatatea din partea stanga a camerei in care iti petreci cel mai mult timp figurine sau icoane cu sfinti despre care se spune ca sunt vindecatori ca fecioara Maria sau zeita budista Kwan Yin.


Alte sfaturi:

 

  • Daca partea stanga a camerei pe care vrei s-o decorezi potrivit pricipiilor Feng Shui este mai intunecata este bine sa tii fereastra deschisa cat mai mult timp si sa alegi perdelele si draperiile potrivite astfel incat lumina sa reflecte pana in aceste zone.

 

  • Daca in zona corespunzatoare sanatatii din camera exista chiuvete sau canale de scurgere este bine sa le tii acoperite cand nu le folosesti pentru a impiedica scurgerea energiei “chi”.

 

  • Tine toate usile din dormitor inchise noaptea, inclusiv pe cele de la dulapuri pentru ca astfel fluxul de energie nu va parasi camera, intarind sanatatea.

 

  • Expertii Feng shui spun ca este bine sa ai un animalut in casa - un caine, o pisica, un peste, pentru ca acestea activeaza energia Chi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului