Amenajarea casei

#decoratiuni interioare #fotografii #decoratiuni #decoratiuni casa

Personalizeaza-ti casa cu ajutorul decoratiunilor

Casa este acel spatiu personal in care iti poti permite sa dai frau liber imaginatiei. De ce nu ai personaliza -o, asadar, in functie de preferintele si ideile tale? Pentru ca locuinta ta sa fie unica, iata cum ii poti conferi personalitate cu ajutorul decoratiunilor!

1 Unde gasesti decoratiunile potrivite

Decoratiuni pe toate gusturile vei gasi in magazinele de specialitate (Nobila Casa, Ikea etc.), inclusiv pe cele online. De asemenea, in functie de ceea ce iti doresti sa achizitionezi, poti incerca si targurile, magazinele de antichitati si evenimentele dedicate designului de interior. La oricare dintre acestea ai sansa sa gasesti decoratiuni superbe, unicat, care sa iti tranforme locuinta intr-una deosebita.

Nu in ultimul rand, nu uita de posibilitatea de a-ti confectiona propriile decoratiuni: inspira-te din tutorialele disponibile online sau din cartile care abordeaza acest subiect.

2 Atentie la cantitatea de decoratiuni

Pentru a obtine efectul dorit, evita sa iti umpli casa cu prea multe obiecte decorative . Oricat de speciale ar fi acestea, excesul va crea senzatia unui spatiu incarcat si va depasi granita bunului gust.

Chiar daca o locuinta intesata de obiecte interesante va atrage atentia invitatilor tai, gandeste-te doar la efortul pe care il vei depune pentru a le mentine curate. De asemenea, unicitatea fiecarei decoratiuni va fi estompata, pierzandu-se in marea masa de obiecte la fel de speciale.

Pentru ca fiecare obiect decorativ sa poata iesi in evidenta, asigura-te ca ii oferi spatiul necesar pentru a "straluci". Daca ai foarte multe decoratiuni si iti doresti sa le expui pe toate, fa-o prin rotatie: de fiecare data cand faci curat, inlocuieste obiectele decorative cu altele si tot asa. O astfel de situatie te va ajuta sa obtii mereu un nou decor pentru casa ta, fapt care te va impiedica sa te plictisesti.

3 Alege o tema

O idee isteata de a-ti pune in valoare decoratiunile este aceea de a le incadra intr-o anumita tema. In functie de preferintele tale, opreste-te asupra unui anumit design, unei culturi sau asupra obiectelor decorative specifice unei anumite perioade de timp.

Intr-o camera mobilata sumar, cu piese de mobilier care nu ies in evidenta, cateva obiecte decorative deosebite vor reusi sa o personalizeze si sa o transforme intr-un spatiu atractiv. In acest sens, te poti gandi pana si la decoratiuni cu parfum vintage pe care le intalneai in casa bunicii si care, la vremea respectiva, nu iti placeau deloc (mileuri, bibelori, vesela veche etc.).

4 Apeleaza la fotografii

Cele mai multe case includ cel putin o rama cu o fotografie de familie. De ce nu ai porni de la aceasta idee pentru crea adevarate opere de arta in interiorul casei tale?

Plaseaza fotografii inramate in diverse forme pe peretii locuintei sau amenajeaza un colt in care sa asezi, unele langa altele, astfel de obiecte decorative. Pentru a nu incarca vizual incaperea, alege varianta fotografiilor alb-negru, cu rame asortate. La fel de bine poti opta pentru rame digitale, in cazul in care casa ta este amenajata in stil contemporan .

Sursa foto: trendhome.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare