Amenajarea casei

#perne decorative #lenjerie de pat #pat #pat matrimonial #decorarea patului

Perne decorative: 3 sfaturi in decorarea patului

Decorarea patului a reprezentat dintotdeauna un domeniu prea slab valorificat si caruia i s-a oferit prea putina atentie. Alegerea accesoriilor decorative pentru pat se va face in functie de stilul dormitorului, dar si de preferintele estetice, persoanle ale fiecaruia. Iata cateva principii simple pe care sa le ai in vedere cand decorezi patul cu ajutorul pernelor decorative.

1 Aranjamentul in decorarea patului poate avea o functie deosebit de importanta in estetica unei camere. Cele mai importante componente sunt chiar numeroasele tipuri de si cuverturi care isi pot gasi usor locul intr-un pat: , perna pentru o mai buna sustinere a gatului, pernuta de picioare si care se aseaza peste cearsafuri.

Pernele decorative mai pot avea rolul de suport atunci cand stai in pat si citesti. Ele pot fi pozitionate peste pernele pe care dormi noaptea si folosite in timpul zilei, daca vrei sa te relaxezi. Astfel, te asiguri ca nu murdaresti fata de perna de noapte, cand porti inca hainele de strada sau de stat in .

Cuvertura este, in mod normal, o patura subtire, cu care acoperi cearsaful sau patul cand nu dormi. Daca sunt alese astfel incat sa se asorteze intre ele si cu ambientul camerei, toate acestea se pot transforma in elemente decorative.

2 Regula de baza cand asezi pernele decorative pe pat este: de la cea mai mare la cea mai mica, incepand de la perete sau din spate, catre fata, adica prima portiune vizibila.

Aceasta regula simpla te ajuta sa stabilesti selectia materialelor si culorilor pernelor decorative, astfel incat sa se evidentieze una pe cealalta.

In plus, daca patul are o tablie interesanta, pot alege imprimeuri pentru fetele de perne care sa se asorteze cu ea.

3 Variaza dimensiunile, culorile si texurile pernelor decorative. Chiar daca ar exista mai multe perne decorative intr-un pat, culorile si dimensiunile lor atrag interesul si aduc un plus de variatie. De exemplu, poti combina matase, catifea, lana si bumbac, asezand pe pat cate doua perne din fiecare material.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea