Amenajarea casei

#casa in negru #culori amenajare casa #decor casa # design casa #amenajare casa #negru

Peretii negri. Ai suficient curaj pentru un astfel de decor?

O camera de zi cu peretii negri este o incercare destul de indrazneata si nu oricine poate suporta o asemenea presiune zi de zi. Trebuie sa stii insa ca negrul creeaza o atmosfera eleganta unica si daca folosesti si un set de lumini care sa il puna in valoare vei obtine un interior nesperat de frumos.

Avantaje si dezavantaje

Negrul intr-un interior sugereaza luxul si nobletea. Este o culoare puternica in sine, cu o forta dominatoare incredibila. Ea suprima energia emanata de restul culorilor dintr-un interior si va fi destul de dificil de suportat pentru o perioada mult prea indelungata.

Tinand cont de efectul coplesitor pe care il are asupra psihicului, specialistii te sfatuiesc sa limitezi totusi folosirea negrului in cantitati mult prea mari, in special in incaperile in care petreci mai mult timp. Poate ca acesta este si motivul pentru care interioarele negre sunt cel mai adesea folosite pentru bai si nu pentru livinguri sau dormitoare.

Designerii folosesc insa aceasta culoare ca un fundal, intrucat permite focusarea perfecta a atentiei asupra detaliilor importante din incapere.

Si chiar daca iti place sau nu un interior compus din nuante mai mult sau mai intense de negru, trebuie sa recunosti ca aceasta culoare va atrage atentia oricui intra in incapere.

Cum integrezi negrul in decor

Si e putin probabil sa vezi un spatiu imbracat tot in negru. Dincolo de impresia de cavou pe care ti-o poate crea nu este nici practic. De obicei, negrul predomina, dar este combinat cu nuante luminoase, cea mai des folosita fiind albul. Alaturarea e menita sa confere si mai multa intensitate ambelor culori, sprijinindu-se practic reciproc.

Nu e nevoie, cum spuneam, sa zugravesti toti peretii cu negru. Unul singur este suficient. El va deveni imediat un punct focal al incaperii, asa ca trebuie ales cu atentie cel care urmeaza sa fie acoperit cu negru.

Daca nu esti convins ca iti va placea negrul intr-o camera, atunci alege doar cateva piese care sa devina accente puternice de decor. Poate fi vorba despre o canapea neagra, cateva scaune sau o veioza si vor deveni pe loc centre de interes.

Dincolo de combinatia dintre negru si alb, pe principiul lumina si intuneric, o alta varianta este sa folosesti negrul in combinatie cu nuante de gri.

Sursa foto: minimalisti.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului