Amenajarea casei

# panouri decorative din caramida #panouri decorative #amenajare casa

Panouri decorative din caramida

O varietate de materiale pentru decorarea interioara a camerelor face posibila transpunerea in practica a oricaror dorinte. Bineinteles, materialele naturale sunt preferabile, insa costurile si volumul lor nu sunt accesibile pentru toata lumea. Cei de la CasaSiDesign.ro ne arata faptul ca tehnologia moderna ne permite sa inlocuim materialele de finisaj traditionale cu panouri decorative din caramida sintetice care sunt mult mai usor de montat, mult mai convenabile ca pret si cu o fiabilitate mult crescuta.

Cu ajutorul panourilor decorative din caramida nu numai ca puteti reproduce structura materialului natural, dar simplificati atat intretinerea cat si repararea acestora. Acestea ascund majoritatea imperfectiunilor de planeitate a peretilor si nu necesita o pregatire speciala a suprafetelor inainte de instalare. Unele din cele mai populare panouri decorative sunt cele ce imita caramida, dar acestea se pot regasi si in alte variante cum ar fi piatra nisipoasa, ardezie sau piatra sparta de cariera. Finisajele foarte bine conturate ale acestor placi decorative introduc o nota de istorie in interiorul unei camere si se integreaza perfect cu aproape orice tip de finisaj.

Panourile decorative pentru pereti au avantaje semnificative fata de alte materiale de finisare. In primul rand ele sunt alese pentru decorarea interioara din punct de vedere al sigurantei la foc, acest material avand un coeficient de ardere foarte scazut avand clasa A1 ca rezistenta la foc. In acest fel va veti proteja si locuinta impotriva incendiilor cat si vecinii in cazul in care le veti folosi pentru placarea fatadelor exterioare ale casei. Elementele din care sunt realizate panourile decorative nu sunt toxice, iar in cazul producerii unui incendiu acestea nu sustin deloc arderea si reduc riscul aprinderii accidentale la zero.

Dar aceasta caracteristica nu este singurul avantaj al panourilor, ele difera de materialele clasice de finisaj a peretilor si prin alte caracteristici de performanta:

  • finisajele panourilor imita fidel materialele naturale, iar imbinarea panourilor se poate realiza fara a ramane vreo diferenta de rost;
  • sunt un material de finisaj universal, putand fi combinate cu orice tip de decor sau mobilier de camera;
  • simplitatea instalarii, ele putand fi montate atat prin lipire cat si prin prindere mecanica in holzsuruburi fara a fi nevoie de personal calificat in acest domeniu;
  • atunci cand lucrati cu panouri decorative nu exista praf, moloz, resturi si deseuri multe din procesul de finisare a peretilor;
  • rapiditatea montajului datorita dimensiunilor mari ale panourilor de aproape 1mp;
  • in cazul inlocuirii nu este necesara demontarea intregii structuri, fiind suficienta doar inlocuirea sectiunii deteriorate;
  • sunt impermeabile;
  • asigura intr-o oarecare masura si o izolatie atat termica cat si fonica;
  • nu sunt afectate de razele ultraviolete datorita structurii acestora ThermoReflexive;
  • usor de intretinut.

Datorita proprietatilor lor, panourile de perete din imitatie de caramida sunt utilizate in decorarea diverselor constructii cum ar fi: cladiri publice, magazine, birouri, apartamente si case. Panourile decorative dau o nota distincta camerelor in care sunt montate si infrumuseteaza cu succes casele pe a caror fatade sunt montate. Designerii le folosesc cu preponderenta acolo unde vor sa aduca o nota de originalitate in ceea ce priveste design-ul interior sau exterior al unei locuinte.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului