Amenajarea casei

#amenajari onix #stona #onix

Onixul, o opera de arta a naturii

Amenajarile cu piatra naturala arata extrem de sofisticat, insa frumusetea speciala a onixului transforma interioarele moderne in spatii cu adevarat spectaculoase. Cu panouri de onix poate fi decorat un perete din living ori din bucatarie sau chiar pardoseala din baie. Se foloseste la scara larga si in amenajari de hoteluri sau cladiri de birouri.

Onixul are o frumusete deosebita. Ca aspect este asemanator marmurei, insa spre deosebire de aceasta, este translucid, adica semi-transparent, astfel ca o sursa de lumina aflata in apropierea sa creeaza o imagine impresionanta.

Piatra aceasta naturala prezinta modele si texturi uimitoare, lucru care o face ideala pentru realizarea unui interior extravagant, cu elemente de decor Art Deco create cu onix. Decorurile cu onix se transforma in punctul focal al incaperii.

Coloritul elegant al onixului poate merge de la negru la galben, trecand prin nuante de ocru sau verde, creand ape extraordinar de frumoase. De asemenea, venaturile sale contrastante ii asigura unicitate.

Amenajarile moderne care includ accente de onix imbina luxul cu stilul elegant. Acest material natural face ca interioarele sa capete o nota indrazneata. Este, asadar, o alegere populara pentru panouri de perete, dar si pentru blaturi de bar ori de bucatarie. In cel din urma caz, insa, trebuie tinut cont ca este un material destul de pretentios si mult mai fragil decat alte tipuri de piatra naturala. Onixul se sparge mai usor sub o greutate crescuta, se deterioreaza in contactul cu obiecte fierbinti si cu lichidele acide, precum sucul de lamaie sau pasta de tomate. In plus, este sensibil la zgarieturi. De aceea, este indicat ca peste blatul din onix sa fie asezat un blat din fibra de sticla, pentru a-l consolida.

Unele panouri de onix sunt translucide, ceea ce inseamna ca lumina transpare prin ele. Tocmai de aceea, in placarea verticala sunt adesea folosite cu o sursa de lumina in spate, care ii permite onixului sa lumineze literalmente in timp ce isi dezvaluie culorile si venaturile contrastante.

Panourile decorative de perete, articolele de baie si bucatarie, chiuvete din onix, arata excelent alaturi de mobilier din lemn de abanos. Culoarea intunecata a acestui lemn exotic evidentiaza frumusetea naturala a onixului. De asemenea, pentru a sustine accentele date de venaturile onixului, specialistii recomanda utilizarea de accesorii decorative cu modele similare, cum ar fi cercuri concentrice, ovale sau linii curbate si dungi.

Mobilierul imbracat in piele si imitatii din piele, culorile precum argintiul si auriul, precum si candelabrele clasice arata foarte frumos cu un design interior care cuprinde onix.

Stona.ro iti ofera o gama interesanta de placi din onix. Poti consulta oferta pe site sau poti merge in showroomul din Bucuresti pentru a beneficia inclusiv de consultanta din partea specialistilor STONA.

Foto: czmcam.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului