Amenajarea casei

#alegere oglinda #decor oglinzi #amenajare casa #oglinzi #decorare casa

Oglinda, oglinjoara. Cum sa o cumperi pe cea mai frumoasa din tara

Oglinda este nu doar o piesa esentiala in fiecare casa, ci si un element de decor care adauga rafinament unei incaperi si care poate spori vizual spatiul. Cu toate acestea, sa o gasesti pe cea potrivita decorului este o adevarata arta. Iata un ghid care iti va fi util:

De ce trebuie sa tii cont

In primul rand, atunci cand alegi o oglinda trebuie sa tii cont de forma spatiului. O oglinda orizontala va accentua latimea, in timp ce una verticala va pune accentul pe inaltime. In plus, oglinda trebuie sa reflecte stilul camerei in care este asezata. Una cu forma ovala se potriveste unui interior cu linii curbate, in timp ce una patrata sau dreptunghiulara este ideala pentru o casa formala, foarte aranjata.

Stilul oglinzii

O incapere inalta, dintr-o casa cu arhitectura de secol 18, spre exemplu, are nevoie de o oglinda mare, care sa se integreze perfect in decor. De aceea, ai putea alege chiar una cu aspect antichizat, care sa o faca sa para usor deteriorata tocmai datorita vechimii sale.

Daca vrei sa faci din locuinta ta un mic Versailles, atunci ai nevoie de o oglinda in stil baroc. Ce inseamna asta mai exact? O oglinda cu rama decorativa sculptata cu elemente precum ingeri, flori si fructe, cu un fronton mare, in stilul celor Louis al XIII-lea si Louis al XIV-lea.

Sa nu uitam de celebrele oglinzi venetiene. O astfel de piesa devine fara doar si poate punctul central al unei incaperi datorita ramei sale spectaculoase, creata din bucatele mici de oglinda atent decupate.

O oglinda fara rama sau cu o margine tesita va reflecta si mai mult lumina si va da un aer sexy incaperii. Este o varianta perfecta pentru o baie spre exemplu. O oglinda mare poate functiona perfect ca un fundal pentru un perete.

Atunci cand vrei ca oglinda sa aiba rol pur decorativ, alege una convexa. E perfecta pentru un birou modern. Ea va reflecta imaginile din interior inversate, spre deliciul colegilor.

O oglinda care a fost pictata cu diverse elemente decorative este si ea o piesa care aduce un plus de valoare unui spatiu. Una cu un desen jucaus e perfecta pentru dormitorul copiilor.

Pentru dormitorul matrimonial, in schimb, alege oglinzi mari, cat tot peretele. Incaperea nu doar ca va parea mai mare, insa jocul de imagine pe care il face devine extrem de senzual. In plus, intreaga incapere va parea mai mare.

Sursa foto: domainehome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului